Hemlis - INTE offentligt ute ännu!

NU har jag tackat "ja" till vikarietjänsten på...

Ser det som en spännande utmaning. Men, framförallt att jag "förhoppningsvis" pga mina studier nu gör nåt som är mer relevant.
=)

2010-03-27

Hemma efter en dag på jobbet - wow, vad folk det har varit idag alltså, Känns ju nästan som om det skulle vara höstsäsong nu, *ler*.

Vädret är botten, (om man nu får säga så), grått o regn... kan det bero på att JAG önskade mig det på facebook - eftersom jag ändå skulle jobba "hela" helgen.
=)

För alla som INTE vet eller glömt; "inatt skall klockan ställas om till sommartid".
Viktigt om man som jag skall jobba imorgon och har en tid att passa.
Men kommer man inte den tiden, så kanske man kommer en timme senare.

"Le och hela världen skall le åt dig".

=)

Mysko samtal...

Blev uppkallad till I. idag.
Min första tanke var: "vad fasen har/hade jag gjort"???
Funderade länge o väl - hade det nåt att göra med min presentation om Bangladesh resan, *hm*.
Blev ju INTE klokare av hennes frågor och antydande om en ev. "ledig" tjänst, *nice* - lät "jätteintressant" - Håller ALLA tummar.

Synd bara OM det nu skulle bli nåt av, eftersom det blir en massa skitsnack - det blir det alltid och sådant kan reta mig - VISST folk får tycka, det är helt ok. (det gör jag ju själv också) men man kan ju isf. prata med personen i fråga också OCH ta reda på fakta.

Anser att "kommunikation" är Viktigt och skulle kunna underlätta så att det INTE skulle bli en massa skitsnack.
Folk retar sig till höger och vänster om småsaker som sker på jobbet... men sedan då - snacka skit hit och dit... men ett samtal till den det berör och ta reda på fakta - nä det gör de inte.

Ett exempel på det är stolarna som köpts in på jobbet, och som enligt "många" är dåliga och fel stolar, OCH de gnäller... Men "hallå" sluta gnälla och gå till någon som varit med och beställt dessa stolar för att ta reda på fakta först - majoriteten som valde "kanske" tyckte att dessa "faktiskt" var BÄST, (jag vet inte). Själv sitter jag ALDRIG så jag bryr mig INTE, (egentligen). Men vet man bara hur man skall göra, så är säkert dessa riktigt BRA.

Det skulle säkert underlätta många gånger om bara folk var ärliga och kunde kommunicera, (även jag).
Men man behöver ju INTE gnälla över småsaker, (fast nu har ju jag gnällt - igen).
=)

2010-03-25

Så där ja.... NU har jag slängt ut katten - eller INTE slängt ut i ordets rätta bemärkelse. Utan mer öppnat dörren så att han fritt, (med glädje) hoppade ut.
När jag nu skulle kolla läget var han var, (efter max ett par minuter) är han gone.... *iiiiih* lilla gulle.....
Nä, antar att han dyker upp, OM inte annat när han blir hungrig. Var ute och öppnade upp dörren till lusthuset, (då kan han iaf. hoppa upp i soffan o lägga sig) OM han hittar hem vill säga- från sitt lilla "egna" äventyr.

LÖNEDAG!
.... och vad glad man blev när man gick in och kollade lilla kontot, eller det blir man väl varje gång - eftersom alla inkomster är önskvärda.
=)

Idag bara "måste" jag o lilleman ta oss ut på en liten/lång promenad... i värsta fall får vi väl rota fram min cykel, (längst inne i garaget - bakom en hel del annat som N. bara har ställt för - som den mest oorganiserade person han är, dock INTE enligt honom), *smile*.

"Gläds åt det lilla - lite är bättre än ingenting."

Informationsträff.

Så var det igång då... Igår gick vi ut hårt med två stycken infoträffar på samma dag. Där VD:n på företaget berättade om företagets utveckling och planer inför nästa år.
Jag säger bara wow liksom vad de har fantastiska visioner. Det är faktiskt så att man känner sig riktigt stolt av att få jobba där man jobbar. Om än lite mer variation skulle vara önskvärt.

Infoträffarna var ju även till för oss företagsambassadörer att berätta om vår resa till Bangladesh, och attans va nervös jag vart. Inte konstig att jag vart vimsig hela gårdagen.
Glömde mina anteckningar, (det gick väl ganska hyffsat ändå - hoppas/antar jag) glömde min matlåda, (kan ju "alltid" köpa mat), avlöste mina kassor en timme tidigare än vad jag skulle, *ler*... så vimsig JAG *japp*..
=)

Idag hade vi ännu en infoträff - så nu har vi "bara" tre träffar kvar i april, *nice*.
Att resa har ju inte varit några problem - MEN att stå framme på en scen och berätta OM det för ett hundratal/gång av sina medarbetare kolleger känns ju lite mer pirrigt...

2010-03-20

Lördag - Ledig helg - Kan det vara bättre?

Så vad gör man då en dag som denna?
Jo, man tar en tur till sin "kära" arbetsplats, (tidigt) och shoppar loss rejält i lugn och ro, tillsammans med de två yngsta barnen. Det blev både mycket grejer OCH dyrt.
Var även inne en sväng på sko boo och shoppade då nya skor till oss tre, *like*.
Sist jag räknade så hade jag väl typ 50 par skor, *hm* Har faktiskt rensat ut en del av dessa. MEN, jag skulle inte vara förvånad om jag kommer upp i den summan igen!!
=)

Väl hemma vart det uppackning av allt inhandlat, och därefter ställde jag mig i källaren med ALL min tvätt och ömsom tvättade ömsom strök... INTE så värst kul faktiskt.
Men nu är det mesta av MITT borta från tvättstugan, och snyggt inlagt/inhängt i skåp och garderober, (sparade BARA tre skjortor till nästa gång).
=)

O. har en kompis här, så det är full rulle på dessa glada/busiga grabbar OCH synen i hans rum är INTE speciellt kul. Men, det skall ju synas att man haft roligt och lekt...

Skall förbereda mig lite inför kommande redovisningar/berättande om vår resa till Bangladesh som startar på måndag, två tillfällen. Därefter var det ytterligare fyra tillfällen - det skall bli jättekul att få delge mina kolleger om vad vi har varit med om och upplevt.

2010-03-17

Har varit på jobbet idag med... *surprice* - NOT.

VI, (Banglatjejer?) satt med arbetet hela fm. Eller U. satt o jobbade och resterande tittade på OCH kommenterade ev. ändringar.
Vid lunch var det dax för ett möte med B. fråga mig inte om vad egentligen(?) Blev ju inte så mycket klokare efter den träffen iaf.

Vad jag faschineras (och HUR f*n stavas det då) av "vissa" anställdas girighet på jobbet - Trodde först INTE att det var sant...
Visst att julgåvan INTE passar alla, MEN hallå "alla" får iaf. en gåva. Hörde tom. (ryktades) att några bytt varan mot annat i affär/sålt på blocket - MEN HALLÅ, "hur" kan man med? Det är ju INGET "tvång" att hämta ut denna present.
Annat (har hört från "säker" källa) har varit när det delats ut biljetter till än det ena eller andra, OCH anställda som då vill ha "flera" eftersom de är fler i familjen... Ånyo "hallå!!!" Det finns nåt som heter "köp till själv då." Eller välj ut den/de som får gå...

Livet är ALDRIG rättvist, OCH det går INTE att behaga ALLA. MEN var tacksam för det lilla. DU har iaf. ett arbete - gåvor o evangemang är ju bara en BONUS, *like* iofs.
=)

Mer shopping - skor, *me like.*



Ett par nya coola gummisar till lilleman.



Samt laddisar till mig.

2010-03-15








Dagens shopping.

Det blev ju lite fynd i form av tröjor, (långärms o en t-shirt) från Lindex. O. ville dock BARA ha star wars tröjan.
En aloe vera jos, och två böcker.



Även en liten korsriddare hamnade i påsen för dagens inköp.



Trots att han inte är gammal i vårt hem har han redan lyckats förlora sin krigarstav.
=)

Helgen är snart över...

.... och en ny arbetsvecka skall inledas.

Jag har ju iofs. jobbat helg och börjar veckan med en ledig dag, *nice*.
Men attans vad vi hade å göra i lördags. Det var ju hur mycket folk som helst i butiken.

Jag kan nästan bli lite irriterad, (inombords) när jag ser hur endel människor bara konsumerar hejdlöst - utan någon som helst eftertanke... tusenlapparna bara rullar iväg - fast de kanske har gott om dem, *smile* utan lust att spendera dem på något annat och MER vettigt sätt, (enligt mig) då.

Söndagkvällar är väl egentligen INTE speciellt roliga, ELLER?
Det är ju BARA en enda lång väntan på måndagen... och vips så går den och sedan är det helg igen.

Är det bara "jag" som tycker att tiden rinner iväg i allt snabbare takt?
O. har börjat fråga mig om jag vill leva i denna världen, eller den andra, *hm*?
Självklart svarar jag då DEN HÄR... för jag vill ju bli gammal och se honom växa upp osv. Det har ju tyvärr varit en del dödsfall/begravningar förra året och i år, SÅ visst fattar han och är man en "liten" tänkare så.... VAD skall man svara... Ibland vet man ju inte vad man skall säga eller tro.
Samtidigt vet man ju inte HUR länge man tillåts stanna på jorden - men man vill ju inte oroa honom i onödan.

=)

Från att ha varit hur vild som helst...

Då var dagen D inne - dagen/kvällen då vi skulle fira o slå klackarna i taket.
Tiden var bokad till 16.30 med åtgärder som vaccinering, chippning och "kastrering". JA, jag talar om den vilda kattens ÖDE.

När vi kom in till veterinärens mottagning(???) blev jag något tveksam eftersom han verkade en aning skröpplig - men det skulle nog gå bra.
Å andra sidan vet jag ju om en som nyligen gjort ett kemiskt ingrepp och där det INTE gått lika bra, ("VI vet väl alla vem")... dock människa den här gången OCH vid ett fall av hundra så kunde det ju tillstöta komplikationer. Synd då att X inte frågade vilken placering han hade, (99, 100 eller 1).

Iaf. E har ikväll varit hur "lugn" som helst och nästan lite bakis, vinglar som en liten fyllekatt. Men så söt o gosig... kryper tom. upp i famnen o vill bli klappad nu - det har väl hänt max fem ggr. tidigare.
Hoppas att det lugna håller i sig, så att vi i fortsättningen slipper en katt som hänger i gardinerna.
=)

Tänker tillbaka...

... så här var det.


Torsdag kväll.

Ännu en arbetsdag har glidit mot sitt slut. Idag jobbade jag iofs. tidigt, (8.00-17.00) det var ju riktigt skönt att sluta när det var ljust ute...

Denna dag har jag tillsammans med mina två Bangladesh resenärer suttit med vår sammanställning av resan. Trodde att det skulle vara bara liiiiite kvar av arbetet, MEN ack så fel jag hade.
Det var datastrul + att den datorn vi hade vår PP på inte längre fanns i bygget... Så det blev till att börja om, och hoppas på att vi kan klippa o klistra vår början från gamla PP till denna nya, när vi väl har det materialet.
Vi behöver ju säkerligen ett par timmar till för att färdigställa ALLT och förbereda vår redovisning/resa.

Hem till familjen, där sambon skulle iväg på ett möte OCH innan dess skulle jag hinna köra och lämna tillbaka svärmors bil, (som jag har lånat - eftersom MIN är på lagning) + tankning av densamma. Snacka om att sambon kanske blev lite sen. Men, den som väntar på nåt gott... (egen tid)...

Lugn TV kväll - VILL INTE se, "sveriges värsta bilförare". MEN lilleman vill.

Imorgon är vi lediga, *jippi*.
Å andra sidan jobbar jag hela helgen - någon som vill byta?
=)

Städning av O. rum.

FÖRE







EFTER



FÖRE



EFTER



FÖRE



EFTER



Även lillemans rum har organiserats OCH städats - Hjälpte HAN till? INTE ett smack, den late lille odågan.
Självklart började han genast leka och stöka till så snart lilla mamma var färdig - jag antar att det är roligare att leka då, i ett nystädat rum.
=)

Städning av sovrummet

FÖRE



EFTER



FÖRE



EFTER



FÖRE



EFTER



Egentligen skulle det "kanske" behövas en smärre renovering av vårt sovrum - med tanke på att vi snart har bott här i fem år och INTE gjort ett smack med vårt sovrum. MEN, isf. för vems skull? För syns skull eller för vår - vi sover ju ändå nästan bara här och då är det ju alldeles svart och inga skavanker syns ju i mörkret.
=)

Tisdagsmyyyyyys.

TV, ostbobobbar och chips....

=)

BokREAn.

Äntligen kom sms:et som visade att våra böcker väntade på oss.





Beställningen från Adlibris innehöll både REA böcker, men även annat som självklart slank med...

Det har även fyndats lite i den lokala bokhandeln.


2010-03-09

Idag har jag gjort en "lightstädning" dvs. BARA dammsugit, (nedervåningen) det är ju där som det är mest skitigt - katthår, smulor, sten och åter KATTHÅR...

Gick en promenad in till centrum idag, för att uträtta lite ärenden. Vädret var kanon. Jag funderar, alltså FUNDERAR (starkt) på att göra det till en daglig rutin - att "promenera" alltså, det räcker ju med bara en ½ timme ellr så, för att få upp flåset och få frisk luft.
Men inser att det isf. skulle bli tidiga mornar som skulle gälla för dessa promenader, (06.00) för att försäkra sig om att sambon skulle vara hemma OM lilleman skulle vakna eller nåt annat skulle hända.
Får väl se hur det blir med den saken.

Var även på R:s begravning idag. Det är "aldrig" roligt med begravningar - men å andra sidan ger det ju lite tid till eftertanke. Det var iaf. en fin tillställning. Hoppas att han gläds där han nu befinner sig och har ett mer värdigt liv fyllt av skratt och glädje.

This day.

Uppe lika sent som vanligt, (8.15) - eftersom jag är ledig och man då får passa på att ligga å dra sig lite....

Vi har varit en tur till Heberg - fanns absolut INGENTING av värde där.
Sedan till ICA för att veckohandla "lite", inte speciellt kul att göra det en söndag - hur sugen är man på fredags/helgsnacks en söndag? Men det skall nog iofs. gå att trycka i sig lite ikväll framför TV:n *he he he*.

Passade även på att vara ute och rasa lite nu på em.
Yippi snön håller ÄNTLIGEN på att smälta bort - längtar verkligen till våren OCH sommaren.

Skall ju "bara" ta ut tre veckors semester i sommar OCH hoppas då givetvis på att dessa veckor skall bjuda på idel solsken.
=)

Jag måste ju snåla lite på semesterveckorna OM vi nu skall åka lite längre bort lite senare i år... Det lutar åt Malaysia.
BROR har du ångrat dig - Nä, jag trodde väl inte det heller.

Bangla intervju.

Nu ikväll fick tjejen från Ulla äntligen tag i mig och kunde genomföra sin utfrågning gällande Bangla resan... Det tog väl bara ca 40 min.

Hon hade sökt mig tidigare idag - då satt jag i bilen och körde... ingen bra kombination så hon fick lov att återkomma senare på em/kvällen.

Nästa gång var vi nästan hemma, (uppfarten) O var ledsen i bilen, trött OCH törstig. Så hon fick lov att återkomma "lite" senare...

Så äntligen var det över. Hoppas bara att hon lyckas citera det som jag "verkligen" MENADE och inte det som HON "ville höra".

=)

Eftermiddagen.

Jag och min sambo är INTE kompatibla bilförare/kartläsare när det gäller resvägar som vi inte tidigare kört eller känner så noga till.
SJÄLVKLART hade han skrivit ut resvägen på eniro - bara det att en av vägarna vi skulle köra INTE längre fanns och så var oskiljaktligheterna igång, *ler*... Minns när vi åkte till M o C i skåne första gången, då han kopplade in gps på telefonen - det gick ju så där... typ gör en U-sväng, och vi gjorde sålunda, ånyo gör en U-sväng... hallå skulle vi köra runt i cirklar då eller vad?

Vi kom fram idag med utan så stor fadäs efter att vi frågat oss fram om rätt väg och då med BÄSTA beskrivningen.

Middagen på "Kalle på spången" var SUPER GOD!
Massa gott gotti gott gott!
Kan intyga att jag blev så mätt...

Ledig helg.

.... och som jag har längtat - OM än det alltid är nåt som måste fixas och donas med dagar som dessa.

Idag väntar en tur ner till Skåne för att fira C.
Skall bli trevligt att träffa ALLA, (som kommer).
Det blir ju annars mest till kalas/dop/konfirmation osv. som släkten samlas.

Solen formligen strålar idag OCH det är jag ju inte van vid med tanke på det arbete jag har - där man oftast INTE ser något dagsljus. Sedan att jag jobbar så mycket som jag gör kan ju också vara en bidragande orsak i det hela... eller att det oftast är dåligt väder de dagar jag är ledig.
Nä, jag skall inte klaga på vare sig väder eller arbetstider - det kunde ju vara värre.
=)

Måste hasta och fixa lite innan avfärd, så att vi "kanske" kan ta en "liten" runda på Väla med!!!

Kung Bore spelar oss ett spratt.

Först blev det en vargavinter som heter duga - med kaos och snö i massor. Säg den unge som inte är nöjd med denna "riktiga" vinter.

För några dagar sedan körde tom. lastbilarna i skyttetrafik för att tömma all den snö som lastats på för att hivas någon annanstans, (och inte i stan - med risk för ev. översvämning vid tö).
Igår hade vi regn härnere på västkusten - kanske skulle då äntligen ALL snö försvinna, om än det blev lite kladdigt och svårmanövrerat på vägbanorna.
Så idag förvånades man (eller jag) då det återigen faller vita flingor från skyn... Räcker det inte snart - VILL ha vår nu ju.
=)

Jag är INTE jätte aktiv på bloggen längre...

Har faktiskt varit hemma i FLERA dagar och inte tagit mig tid att pränta ner så mycket.

Resan till Bangladesh var Kort och Intensiv. Eftersom vi lämnade Fbg. på måndagen, (vid lunch) med tåg till Sthlm. Flyget därifrån gick vid 21.20 (tror jag att det var) Sedan framme på hotellet i Bangladesh på tisdag kväll.

Därefter intryck i massor på kortast möjliga tid, eftersom vi skulle resa hem på lördagen strax efter lunch igen...
Vi upplevde och såg massor som jag önskar att ALLA hade fått uppleva - Har träffat helt underbara människor som verkligen brinner för det som de gör genom att hjälpa andra, OCH som är nöjda med sin tillvaro... trots att den inte lever upp till mina/dina/våra krav (tror jag iaf.).
=)

RSS 2.0