Tack familjen.



Imorgon har jag äran att fylla 30 ++++ (någonting).
Vilket firades med att jag bjöd familjen + T:s flickvän på trerätters, på en krog i stan denna advents-söndag.

Väl hemma blev jag firad och fick en "jättefin" tavla (50x50) föreställandes mina underbara grabbar.
Det enda som jag för övrigt önskade mig.

O. gosar med sin (i vanliga fall) busiga katt.


Förbereder advent.












Som att leta efter en nål i en hö stack.




Disco plåga?


So far, so good.

Idag är det jag som får (äran) att vabba - O är fortfarande krasslig, nu har det satt sig på rösten med hostande och allmänt snörvlande...
Kurerar mig själv med echinagard och nässpray, samt aloe vera juice - vad gör man inte för att TRO att man skall slippa dessa höstkrämpor, OCH "peppar peppar" - är "sällan" sjuk.
Har ju heller inte tid att vara sjuk, (enligt mig själv).

Till helgen är det ju som bekant första advent. Då det skall fixas och donas lite extra här hemma - *like*, det blir en så skön julstämning när väl ljusstakarna plockas fram i fönstren.
Tyvärr borde jag (likt många andra) införskaffa lite nya stakar till tv rummet, (4 st.). Har förresten sett några snygga i butiken, men de var tyvärr slut igår när jag kollade igen, *hm*.
Sedan vill jag (egentligen) ha ganska höga som kan synas lite utifrån också - kan ju bli svårt eftersom vi har altanräcke som täcker upp en stor del av fönstret. Nåväl, i-lands problem eller vad?

Ser fram emot en "ledig" helg - kanske shopping time då eller nåt?

Dag innan löning.

Ännu en arbetsdag är till ända... det bara visslade till OCH så var även denna långdag avklarad, *like* (när tiden bara rinner iväg)... nackdelen är väl att man borde fylla den med mer glädjande saker än arbete - men å andra sidan tjänar man ju inga pengar då.

När man sedan kommer hem är kl. så mycket att det nästan är/borde vara läggdax för somliga - men istället sitter vi inne på kontoret/pysselrummet och donar lite var och en på sitt håll.
O låter förresten som en kraxande liten papegoja... stackars mammas lilla sjukling, (för det vet man ju hur män/killar - stora som små - är som är sjuka, OCH här hemma har jag fyra st. av den varan, (dock är INTE alla sjuka för tillfället - bara den minsta).

Imorgon är en annan dag. =)

Fick min lönespec idag OCH jag fick bättre lön än sambon, *he he he*. =)

Snart löning...


Mamma är inte vatten värd.

Inte nog med att jag skall stå ut med att bli kallad för "pappa" titt som tätt, av lilleman, (ok, han inser genast - nästan iaf. - att han sagt fel).
Frågade även honom om vem av mamma eller pappa som HAN ville skulle vara hemma imorgon och vabba. Varpå han genast svarade "pappa".

Min lilla ögonsten älskar mig INTE längre, *iiiiih*.
Det är som jag sade till honom tidigare ikväll "endast" när jag köper grejer till honom som han älskar mig, OCH det skall jag "genast" sluta med - bortskämda unge!

Eller är det bara så att jag arbetar för mycket???

Upplyste honom om att inatt skulla han minsann INTE få sova i "mammas säng", attans vad det blev grinigt då vill jag lova. =)

Ett litet kliv in i vuxenvärlden - ett stort steg för den personliga utvecklingen.

Nu har sonen ordnat pengar till lägenheten OCH lagt ett bud, (utgångsbudet).
Jag fick inte ens se lägenheten, *snyft* - Håller nu tummarna för att han skall få den också till det priset.

Fast vill jag (egentligen) att han skall flytta hemifrån?

Länk till objektet: http://www.hemnet.se/beskrivning/549681

Funkar det inte, (mest troligt) kopiera och klistra in.

... så här långt...

Idag är O sjuk - 38,1 i feber... å andra sidan hade jag det på känn redan inatt, då han var lite allmänt gnällig och ojjade sig efter vatten.
Tur då att han väljer dagar då jag ändå är ledig för allehanda krämpor och sjukdommar. Det är ju inte alls ovanligt att han går och blir dålig på mina lediga helger.
Men troligtvis är det den analkande förkylningen som bara väntat på att få ploppa upp med all sin kraft som nu "äntligen" ger sig till känna.
*hm* Undrar "vem" som skall vabba imorgon - Inte jag, mest troligt sambon eftersom de har lågsäsong på företaget just nu... Och jag har ju långdag imorgon, (det hade ju iofs. varit skönt att slippa) men jag anser att den som är mest lämpad att ta en vabdag utan att det påverkar arbetet är sambon. För övrigt har jag något av enväldig bestämmanderätten, (ibland iaf.).

I em. skulle vi iväg och kolla på ännu en lägenhet, (till sonen) som han är sjukt intresserad av... Troligtvis har han svårt att komma ifrån jobbet, (sjukt mycket att göra) då han jobbar som elektriker, och sedan upp till det lilleman som är sjuk - hoppas innerligt att tiden kan flyttas till ikväll, *vill se objektet live*.

Denna dagen bjuder även på allehanda fixande och donande i hemmet, (mindre kul sysslor) ev. en tur till solhuset, (egen tid) för att locka till sig magnit mel..... eller nåt.

Ikväll blir det ännu ett nytt avsnitt av såpan - hoppas då att det blir bättre än de tidigare förnedringsavsnitten. =)

The day.

Har jobbat idag, (igen) - tack och lov var jag hel på hemtextils avdelningen, vilket betyder att jag kunde stämpla ut prick kl. 17.15 *nice*.

Morgan var i butiken idag OCH "arbetade" - hörde att det varit en hel del ståhej kring honom och många som knäppte kort.
Hysteriska människor... som lockas av kändisar på TV:n som är som du och jag, (eller kanske inte alla då - inga namn).

Väl hemma blev det en kortare power walk - borde verkligen träna mer. Började ju simma - men med mina arbetstider är det lite svårt att få ihop en kontinuitet i simningen eftersom tiderna oftast inte går ihop med öppet tiderna i simhallen.

I övrigt väntar en lugn hemma kväll, (som vanligt) framför Robinsson eller nåt. =)

Pyssel tillsammans.


Pysselstund.












Det färdiga resultatet som O har åstadkommit.


Shop, shop, shopping.

Började min dag med en tur till jobbet - OCH jag fattar att män (i synnerhet) tröttnar på att vara inne på detta välbesökta varuhus i MAX en (1) timme.
Det är nästan exakt den tid det tar för mig att krafsa ihop allehanda varor, som sedan går loss på X tusen lappar, *suck*.

Men HUR är de funtade som orkar gå i varuhuset i "flera" timmar, OM än de tar pauser för intagning av föda osv. utanför?
De ser ju ut som du och jag, men troligtvis har köpdjävulen slagit klorna i dessa stackare som ser det som sin tjänst att shoppa så mycket som möjligt.
*hm* jag kanske inte kommer så långt efter vad det gäller konsumtion i kronor och ören, men att ägna hela dagar, eller flera timmar där inne för bara shopping... nä, det är "inte" min grej.
Arbeta däremot är ju en helt annan grej.

Var även inne i guldaffären utanför varuhuset och inhandlade en st. ring, (kändes ju lite tomt efter att ha tagit bort den gamla).
Tog mig max fem minuter att välja ut en som passade min smak...
Frågade senare sambon vad han tyckte om den OCH han gillade den mycket - och frågade OM priset.
Varpå jag svarade: pengar - slut på diskussion. =)

Imorgon, (torsdag) är jag ledig.

Man kan kalla det för min lediga helg, eftersom jag har ledigt torsdag - fredag, OCH arbetar hela lördagen och söndagen.

Så vad passar väl då bättre än att ta med lilleman till jobbet och shoppa loss för glatta livet - HAN vill, (eftersom det inte händer särskilt ofta) samtidigt som jag kan passa på att handla allt det som man verkligen behöver, MEN inte orkar plocka ihop i vanliga fall.

Med tanke på avstånd...

Nja, bor man i metropolen Sthlm. eller dess närområden, (som för övrigt kanske kan vara relativt långa) kanske mitt avstånd från hemmet och arbetsplatsen ter sig som en mindre bagatell...
Det är dock 3,4 mil emellan OCH som den person jag är - vill jag ju så klart vara ute i GOD tid till arbetet, (omutifallattnågontingskullekunnainträffapåvägendit).

Det vill säga att jag åker hemifrån för att lämna lilleman på förskolan OCH därefter vill jag ha marginal för körningen - lämnar ALLTID på förskolan lagom till frukost, (8.00) och sedan iväg...
Hinner ju självklart då varva ner på jobbet en stund och läsa lite i nån bok.

Så T. när/OM du har vägarna förbi shoppingcentret - så har du härmed en stående inbjudan på fika, för att ta reda på om avståndet till jobbet är ok. =)

Imorgon börjar en ny arbetsvecka.

Jag har turen att börja veckan med två långa arbetspass, (nio till stängning) - bra att få det avklarat i början av veckan.

Mindre kul att avsluta en torsdag och fredag med nio till stängning.
Som i fredags - till på köpet var det lite brist på personal i kassan... så det blev att arbeta från nio till nio - ingen höjdare när butiken stänger åtta.

Jobbar ju även helg denna veckan, så då blir MIN helg istället torsdag - fredag. =(

Ett arbete är dock bättre än inget OCH jag trivs faktiskt ganska bra med mitt, även om jag skulle vilja ha lite mer variation och NYA intressanta arbetsuppgifter. Samt en kortare resväg till och från arbetet, (till på köpet har de sänkt hastigheten från 90 till 80) don't like - tar ju längre tid ju.

Vårt nästa (stora) renoveringsprojekt...

... är glasveranda, OCH två badrum.

Bara vi får klart med bygglov... *hm* har prickmark på tomten, *gah* - roligare kan det ju va.
Men troligtvis går det igenom eftersom vi skall riva den nuvarande verandan/entren och bara bygga (nästan) lite, lite till och glasa in till en finare entre/rum.
Nödvändig OM vi skall kunna göra om den pyttelilla (ingen överdrift) toan nere till en lite större med bland annat ett *nice* badkar - och då tvingas vi ta det nuvarande kapprummet där all sköns ytterkläder/skor/allmän skit samlas.

Sedan vill det ju även till att lilla banken vill ha vänligheten att skjuta till lite pengar med - fattar egentligen inte varför de inte skulle kunna göra det eftersom JAG tjänar dubbelt så mycket nu, jämfört med tidigare när vi lånade till huset(?)
Vill ju verkligen INTE använda mina sparpengar som istället skall förgylla nästa höst resan...

Även toaletten uppe skall då genomgå samma förvandling - som det är nu anses det nästan som en sanitär olägenhet att bo fem personer, en katt och en hund med endast två ytte, pytte små toaletter...
Så det knarkas inredningsmagasin för glatta livet, för att komma fram till det DÄR (speciella) som BARA "jag" vill ha OCH resten av familjen får vänja sig vid...
Men, hallå än så länge har INGEN av dem klagat.

Lördag em./kväll

Ledig lördag med andra ord - "nice".

Började dagen med öppet hus på gymnasie skolan... bla. för att se L i action - men icke sa nicke att han skulle arbeta just då.

Sedan bar det iväg till en auktionsvisning... men ack så trista grejer där fanns - mest en massa skräp, (enligt mig).

Efter detta blev det en tur till affären, för att veckohandla... (nödvändigt ont).

Sedan hem och slappa - satte sambon på allehanda tråkiga hushållssysslor, eftersom han skall jaga imorgon OCH jag då själv får ansvara för hus och hem uppgifterna, (nån j**la rättvisa får det ju vara här hemma). =)

Nu har jag och lilleman tagit datarummet/kontoret i besittning - där han pysslar och jag nöjessurfar.

En "liten" luring.



Foto: privat

Feng shui i MITT badrumsskåp.

"Före"




"Efter"


Lunch på Mc D.

Ja, när väl alla (eller de viktigaste) måstena var avklarade här hemma beslöt jag och lilleman oss för att dra till Mc D. för en lättare lunch.
Jag var ju ändå tvungen att ta ut bilen för en liten tripp till bensinstationen, eftersom tanken var fullständigt tom - finns det något tråkigare, (och dyrare)?

På Mc D. träffade vi S och hennes lille T. som också var på visit i snabbmats meckat... så det blev en liten trevlig stund med gott sällskap.

Hade även larminstallatören efter oss i kön - som frågade hur det funkade med installationen - hur liten är världen egentligen, "alla på samma ställe", eller vad.

Nytt avsnitt av såpan ikväll då.
Dock var det ju ingen höjdarklass på förra veckans avsnitt - Men man måste ju kolla OCH hoppas på att man INTE är med och lyser upp TV rutan.

About our day.

Snart återigen slut på min lilla ledighet.... F*N gör ju inget annat än arbetar känns det som - är iaf. "alldeles" för lite ledig (emellanåt) OCH ledigheten innebär nästan alltid en dag som bara försvinner pga. att jag är helt slut.

Nåväl jag skall egentligen inte klaga eftersom jag hinner med och får en hel del gjort här hemma ändå.

Idag har larmkillen varit här i flera timmar och installerat vårt larm - med alla tillval som vi valde...
Man vill ju försäkra sig om att INGA oinbjudna tränger sig in och snor nåt - fast va 17 allt går ju alltid att ersätta - det är ju vetskapen att någon icke välkommen varit inne och snokat runt som vi vill förhindra.

Ikväll skall Tommy (OCH jag) på lägenhetsvisning - "kors i taket" - endast ett stenkast hemifrån.
Det är en etta som står ute till försäljning, inklusive ALLA inventarier.
Delade meningar om det sistnämnda, men samtidigt smidigt och underlättar eftersom han isf. inte behöver införskaffa allting från början.

Ja ja, i första hand ser han ju vad det är han vill/inte vill ha när han letar efter en "egen" bostad, och man bör ju titta på flera olika för att hitta sitt drömboende...
Han är ju trots allt 20 år och då "borde" man väl vara "lite" intresserad av att lämna boet - eller?
Å andra sidan får han ju INTE flytta allt för långt bort - detta är bara ett par hundra meter, *hi hi hi*.

Vi förstör vår jord.

Den jord som våra barn en dag skall ta över, OCH som i sin tur mest troligt kommer att påverka våra barn OCH deras ättlingar.

Dax att göra någonting NU - agera - det krävs om än bara det lilla som kan leda till någonting bättre för deras framtid!

Se dokumentären...
http://svtplay.se/v/1737478/dokument_utifran/en_ocean_av_plast?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1737478/sb,p103473,1,f,-1

Updating.

Bomässan I halmstad var... - *hm* - så där...
Det tog väl ca 2 min. att ta sig igenom ALLT.
Vi blev dock stoppade redan i början av mässan av en kille som jobbade med larm - sålde abbonemang, OCH självklart (gick vi på det), eller rättare sagt/skrivet det lät ju så bra och vi har pratat om det sedan tidigare - bara inte fått tummen ur.

Detta larm - direktkopplat till SOS kostade ca. 3000:- (för installation) och mässpriset var ca. 1500:- Dock erbjöd killen oss en gratis installation, (kan bero på att vi ville köpa till extra grejer/utröstning).

Så denna braiga affär gjorde att vi kunde shoppa loss lite extra när vi väl var i en större stad med ett bättre utbud än det där hemma, så det blev lite nytt till garderoben, (kjol, blus och tröjor till lilleman) samt ännu mera LEGO, (till dammsugarens och dammråttornas stora glädje).
Men en "otroligt" snäll liten kille skall ju (enligt honom själv) belönas. =)

RSS 2.0