Dagens (nödvändiga) inköp.

Har jobbat från 9.00 till stängning idag - funkade förhållandevis bra, och då var jag ju även TVUNGEN att handla lite.



LEGO flygplats 599:- (födelsedagspresent till O.)
Nylonstrumpor 12:95
SUN disktabletter 64:95

=)

Natti natti.

Är så sjukt trött - kan bero på att jag har jobbat idag också, eller...
Att jag min klant gick upp kl. 06.00 (05.00 gamla tiden) och trodde att jag glömt ändra klockan. Duschade, käkade frukost och kände mig allmänt stressad som man kan göra OM man har en tid att passa. Insåg när det var nyhetsdax på radion att jag hade EN TIMME tillgodo, *shit alltså*.
Ja, tur då att jag INTE hunnit bege mig iväg till jobbet och hade behövt sitta där och vänta.

På väg till jobbet höll jag på att smälla med en ambulans med blåljus, (på en liten ko stig). Det var skithalt - vilket jag INTE märkte förrän jag skulle in på parkeringen på jobbet och var SÅ nära att köra in i en sugga... *iiiih* fy 17 vad skakig jag var innan allt hade lagt sig.

Nu är jag bara så trött och skall snart nana kudden...
Ledig imorgon och därefter en ny arbetsvecka.

Morgondagen.

Tyckte i min enfald att det skulle vara relativt skönt att arbeta en söndag eftersom jag då börjar kl. nio... Men insåg dock att man i natt skall ställa fram klockan en timme.
Alltså betyder det inte alls att jag kan ligga kvar en extra timme i sängen, (jämfört med idag), *suck* vad jobbigt.
=(

Stress.

Har jobbat - tidigt idag (9.00-18.15) Därefter hem och storhandling/veckoinköp av livsmedel... *eh* - nödvändigt ont... sedan hem och plocka upp ALLA inköp respektive prova bla. de kläder som köptes på arbetet, (njae, ännu inget köpstopp).
Införskaffade fem par byxor (till MIG själv) och ALLA utom ett par passade - skall man vara glad eller lessen?
Köpte även tre par jeans till mellangrabben... tror dock att inget av dessa par kommer att passa eftersom de var i strl. större än vad han behövde, och det lär ju dröja ett tag innan han har provat dem också eftersom han är fastlimmad vid datorn.
Liten fick en ny softshell jacka som turligt nog också passade - DYRT kalas idag med andra ord.
Var tvungen att fixa ett nytt schema till förskolan också då det förra endast gäller tom. denna veckan (panik, panik).

Liten sitter fastlimmad framför TV:n - "Sveriges värsta bilförare". Ett program som jag INTE är ledsen OM jag skulle missa.

Jag har nu varit ledig i "flera" dagar, vilket betyder att jag jobbar torsdag - söndag, (INTE så kul). Jobbar sent imorgon, *suck* till tidigast 20.15 + hela lördagen och söndagen, *iiiih*. Därefter ledig måndag och sedan jobb tisdag - fredag...
Varför har INTE jag ett sju till fyra jobb, måndag till fredag, *VILL HA*.

Ego tripp.



Surfade runt på http://www.photofunia.com/ och lekte lite.

Last day in freedom, (this week).

Det betyder att jag "borde" ta till vara på denna dagen på ett BRA sätt. MEN vi har ett inbokat möte med sonens syo kl. 15.00, *hm* och jag som halvt om halvt hade lovat liten att åka till simhallen och plaska, samt själv göra ett par vändor, (av hälsoskäl). Det skall nog iofs. hinnas med efteråt.

Lönedag... skall kolla in mitt konto och se HUR nöjd eller ej jag blir över min "första" riktiga lön efter studietiden.
=)

Ett besök till frissan.



Kostnad: 516:- MEN då köpte jag även en saltvatten spray till håret.

Tapeten till hallen bestämd.

Igår var vi iväg till färgaffären för att kolla in tapetprover till hallen. JAG fastnade direkt för en "lite" guldig tapet med blommotiv, (Duro Atmosfär 670-03). Jag insåg dock att den skulle ge ett alltför beiget intryck i vår lilla hall, och framförallt ingen jätte färgförändring jämfört med nu.
Blir det någonting av vår utbyggnad (en glasveranda) så kommer denna tapet passa perfekt där.

Istället föll MITT val på följande lilla färgklick:



Det skall bara vara tapet upptill och nedtill kommer vi att ha panelskivor.
Hoppas bara att VI eller JAG lyckas hitta en matchande matta till.

Läsvärd bok och dagen så här långt.



Foto: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197710911

Äntligen har jag "tagit" mig tid att läsa ut A-C:s bok "Köp inte den här boken, mitt år med köpstopp". Som för övrigt har fått mig att tänka till LITE vad det gäller min egen konsumtion.

Nåväl idag tog jag mig iaf. en promenad in till centrum - behövde verkligen komma ut och GÅ lite, så jag slog liksom två flugor i en smäll eftersom min Aloe vera kur nästan var slut, och en ny flaska behövde införskaffas på hälsobutiken.

Det blev iofs. en liten sväng in på Lekia butiken också - handlade BARA "lite" (och TYVÄRR helt FEL grejer enligt lilleman). Det blev ett bokstavsspel (kortlek) och en liten pixi bok. Alltså INGENTING som HAN hade stående högst på SIN önskelista.

På promenaden hem hade jag sålunda en vrålSUR unge åkandes i vagnen, (eftersom han vägrar att GÅ hela vägen).

Vår dialog hem var:
Mamma: Usch vad DU är "sur".
O: JAG är INTE SUR, JAG är LESSEN!
=)

Promenaden hem bjöd på värsta snöfallet som dock "endast" varade i ett par minuter, (tack och lov). Det vill jag ju INTE ha mer av nu - även om jag "tror" att det lär komma iaf. en till period av den varan.

Nä, dax att slänga ihop lite lunch - tror att det blir lasagne idag till de flesta och till lilleman ev. alt. pasta med köttbullar.

Våffeldax.

Lilla mamma var sugen på någonting smaskigt och vad passade väl då bättre än att slänga ihop lite våfflor. Fick till på köpet GOD hjälp av lilleman.






Lite om dagen.

Vädret var som bekant helBRA idag och bjöd på en hel del sol, dock INTE jättevarmt - men man får vara nöjd över det "lilla" när man är ledig, och hoppas på att det står sig iaf. ett par dagar till, (dvs. resten av min ledighet).

Det blev INTE så mycket arbetat utomhus för min del, har mest lekt/umgåtts/varit med liten och slappat lite i solen/lusthuset.

Vi beslöt att ta en liten tur till en av lekplatserna som ligger i närheten. Liten ville självklart cykla.



På lekplatsen blev det lite lek på gungbrädan.



En annan favorit är gungorna.



Här finns det även sandlådor i variation STÖRRE än den vi har hemma på tomten.


Väl hemma blev det fikastund utomhus och ännu mera utelek i trädgården.




"Vårtecken".
Eller en mycket liten del av det vi planterade igår.
=)

Härligt vårväder, (igen).

Har lite till kvar att fixa här hemma (inne) innan vi planerar att ta en dag utomhus.
Har bland annat två bord, (gamla auktionsfynd) som jag planerar att slipa och sedan måla vita...
Lite allmänt fix i trädgården och självklart en hel del utomhus lek tillsammans med lilleman.

Igår kväll (22.00) kom liten ner till mig i TV rummet (där jag satt och läste) och ville ha vatten. I köket utspelas sedan följande dialog;
O: mamma, fråga mig om jag vill vara uppe hos pappa och sova, eller sitta härnere hos dig.
Jag: O vill du gå och lägga dig hos pappa eller vill du sitta och gosa "lite" hos mamma?
O: Jag vill sitta hos dig mamma. Jag ÄLSKAR dig mamma.
=)
Vilken tur då att det var "motorsport" på Eurosport kanalen som han kunde sussa in till.

LEDIG Söndag.

Har varit en tur till blomsterlandet MEN där fanns INGA fina penseer eller andra "fina" växter heller för den delen. Så vi valde att åka vidare till Ålyckan - där de själva göder (undrar om man kan säga så) upp sina egna växter i växthusen. Här möttes vi av allsköns växtprakt i alla möjliga färger. Snacka om att man blev glad av alla färger och sugen på att handla.
Inhandlade bla. 2 lådor penseer (48 st) i lila/gult och gul/lila + två st pelargonier i vitt med svagt rosa. Därefter hem och plantera alltihop i amplar och krukor. Synd då att det var så attans kallt ute.
Har även flyttat ett träd som stog på framsidan, där vår planerade nuvarande terass skall (ev.) byggas ut till modell "större" - någon gång i framtiden, (gärna innan sommaren).
Vi har även grillat ute, (första gången för iår och skall nu avnjutas, *smaskens*.
=)

Ännu en dag att lägga till historien.

Sedan förra inlägget gällande boken köpstopp och min egen önskan att göra ett om än "litet" framsteg gällande det området misslyckades jag totalt. Hade väl bara precis sänt ut inlägget i cyberrymden när jag kom på att idag var det sista dagen för att få 10 % rabatt på inköp från H&M, (både live och IT). Då var jag ju bara tvungen att sända iväg en beställning som jag sedan tidigare redan hade bestämt mig för, (synd då att inte allt fanns som jag från början hade velat ha). Så nu är det bara att vänta på att paketet eller paketen (2 st) skall anlända eftersom det var två olika leveransdatum för artiklarna.

Vi har hunnit med en tur till ICA också - för att göra vårt "lilla" veckoinköp av varor, *like*.

Dagen som helhet bjöd på ett fantastiskt "vårväder", vilket bilden får visa, (återigen liten som "tvingas" posera framför kameran). Idag bjöd han på en UNDERBAR geggamoja kaka som han egenhändigt tillagat, *smaskens*.
=)


Inspireras av en god bok.

Passade på att läsa några sidor i boken "Köp inte den här boken, mitt år med köpstopp" av: A-C Gramming. Förundras över hur illa jag egentligen lever... *gah*.
Har levt efter mottot "En GOD konsument" - dvs. en konsument som KONSUMERAR utan att egentligen ha ett behov av det som köps/används och sedan slängs/tappar i värde.
Det KANSKE skall/borde bli ändring på det NU!

Fredag/LEDIG/allmän städdag.

Ja, "ÄNTLIGEN fredag igen och till på köpet ledig, (tom. 25/3 - lite långledig). Vad passar väl då bättre än att röja upp härhemma. Då jag ändå skall vara ledig i "flera" dagar vill jag ju INTE gå omkring i ett skitigt och ostädat hus, till skillnad från vissa andra (no name) som INTE verkar bry sig det minsta - synd då (eller INTE) att det är kanonväder ute, (solsken) som gör att allsköns skit verkligen syns och lägger sig som en tät dimma härhemma, *smile*.
Har hunnit med en hel del av städningen, trots att vi, (jag och liten) INTE var uppe allt för tidigt idag. Har även passat på att bygga lite lego (sonens "nya") som han var ABSOLUT tvungen att vänta med i flera dagar - tills vi blev lediga, och vilken LÅNG väntan det har varit för honom eftersom han bara "älskar" att bygga med dessa små klossar. Igår hade han besök av en förskolekompis som var här och de byggde även då med lego, och till litens stora förtret hade denna kille kraschat alla (9 st) racerbilar som varit plaserade på "spara" hyllan. Så jag lovade idag att vi skulle "försöka" leta upp dessa delar (*suck*) i lego lådan och återskapa bilarna, vilket alldeles säkert kommer att ta sin lilla tid. Det är ingenting som jag egentligen ser fram emot eftersom det är "som att leta efter en nål i en höstack".
Skall snabba på lite med småfixet här hemma och sedan gå ut i trädgården med en kopp kaffe och litens allsköns galna upptåg.
=)

NO shopping today.

Nemas - nada - Absolut INGENTING av varor har inhandlas av moi idag, *nice*.
Visst är jag duktig, vilket framsteg. En dag som denna när kanal 3 sänder "Lyxfällan". Nä, jag har absolut INTE problem i närheten av dem som målas ut i TV, och sedan har jag för vana att ALLTID betala kontant alt. direkt när räkningen kommer. Men hur de på TV har levt sina liv i skulder som späs på med sms lån eller liknande är för mig ett mysterium. Om man inte inser att ekonomin är i botten och TROR att nya lån med skyhög ränta skall kunna rädda situationen, så anser iaf. jag att man har grava problem. Man MÅSTE rätta mun efter matsäck som talesättet säger, (eller nåt). Har man INTE råd - skall man heller INTE "ta" sig råd, eller lösa sin ekonomi med nya lån. Visst jag "vet" hur det är att leva snålt, (på marginalen) eftersom jag har levt som ensamstående arbetande mamma och vet att man då INTE har det fett, (trots att många TROR att man lever på åtskilliga bidrag från samhället).
Det är "kanske" därför som jag nu unnar mig av livets goda och bränner pengar på IBLAND onödiga små ting.
=)

Dagens fynd.



Klänning 129:-
T-shirt (ESPRIT) 89:95/st
World of Warcraft Wrath of the lich king 289:-

Bara fynd till mig och stor killarna - alltså INGENTING till liten, (gissa om han blev sur).
=)

Nej, det lyckades INTE idag heller.



Att vara köpfri är "verkligen" INTE lätt när man har ett köpcentra som sin arbetsplats.
Bara idag shoppade jag loss för 550 kr (dock bara BRA att ha saker - mest till liten) och igår var heller ingen köpfri dag.
Jag kanske skall ta för vana att lägga upp bilder på mina inköp istället. Då lär det väl bli andra bilder än på lilleman. =)

Fruktstund ute.

Märks det att lilleman har tröttnat på att hela tiden bli fotad av sin mamma och numera gör allt för att INTE titta in i kameran.


Ledig dag.



Märks det att vi har haft en UNDERBAR vårdag (igen) här på Västkusten?
Vad passade väl då bättre än att njuta av det vackra vårvädret utomhus. Det blev fikastund och solning light en låååång stund ute, *LIKE*
=)

Imorgon är det åter igen dax för en ny arbetsdag, 11.00-20.15 (nä, självklart är sluttiden en preliminär tid som kan bli bra mycket senare än så, *tyvärr*)

Dagens heders kunder.

De kunder som jag skulle vilja hedra idag är sex st. (tror jag att de var) i sällskapet - fast det visste jag ju inte från början.
Istället var jag lite smått irriterad på att jag hade en längre kassa kö än mina kolleger och tänkte i mitt stilla sinne att NÅGON/några av dessa damer minsann kunnat byta kassa eftersom det var efter stängning, (sista kunderna).
Men dessa damer skall "alla" ha en eloge då de hjälptes åt att packa ner sina väninnors varor, och det vill inte säga lite att sådant är GULD värt när man sitter i kassan på ett stort varuhus.

=)

Lördag - efter arbete, pizza och nu slappande i TV-soffan.

Ännu en arbetsdag att lägga till historien... Egentligen gillar jag INTE att jobba lördagar - why?
Dels börjar jag alltid kl 08.00 på lördagar, och har en bilresa på drygt 30 min. Vill ju självklart vara ute i god tid innan, dels ev. händelser på resan till arbetet eller shopping innan arbetsdagen. Alltså åker jag hemifrån redan strax efter 07.00.
Då skall jag ju ha hunnit äta frukost/läst dagstidningen, fixat och trixat så att jag är nåt så när respektabel. Sova länge på lördan VAD är det? VARFÖR har inte jag ett vanligt 07.00-16.00 arbete.

Idag har jag FAKTISKT varit hel köpfri, dvs. INTE inhandlat någonting annat än två koppar kaffe på jobbet, *nice*.
Fast å andra sidan kånkade jag hem två bärkassar med en massa VIKTIGA grejer igår.
=)

Fredag kväll.

En ny arbetsdag/kväll är till ända... *suck*. Satt hel i kassan och det känns efter en dag som denna - eftersom den kassan jag blivit tilldelad var det fullt ös hela dagen. Vilket iofs. är riktigt kul eftersom dagen går "mycket" fortare. Men å andra sidan så hinner man INTE direkt sitta ner och andas mellan kunderna.

Det finns många olika sorters kunder i vår värld, en del bra kunder och andra mindre bra kunder.
En typisk tysk/dansk/jobbig svensk kund ÖSER upp sina varor (bygger varuberg), alt. rullar ihop kläderna var och en för sig eller flera i samma hoprullning eller liknande. En BRA kund, (oftast någon som själv arbetar/arbetat i affär alt. månar om kassörskan - eftersom den kunden INTE är den enda den dagen) bygger INTE varuberg, utan lägger varorna en och en, alt. streckod åt RÄTT håll, *LIKE*. Till de bra kunderna "försöker jag, (anstränger mig) att lägga det snyggt även på deras pack sida alt. INTE pressar på med kassabandet hela tiden. De övriga lär INTE alltid få det lika fint. Annat än det ömtåliga som "alltid" läggs åt sidan.
=)

Litens kommentar på förskolan.

O: "Jag är från Sverige, men jag är gjord i Kina".
Personalen hade problem med att hålla sig för skratt.
Det hela beror troligtvis på att han vet sin adress, område, stad och land. Igår när vi lekte med bilar nämnde jag att ett par av bilarna var made in China - säkerligen därifrån det kommer.
=)

Lite utelek.



Skall man jobba sent - till stängning, (tidigast 20.15) är man glad om man får möjlighet att njuta av det "härliga" vårvädret TILLSAMMANS med ett litet yrväder innan dess.
=)

Vårtecken



Bild tagen 2009-03-11

Testbild.



Vad passar väl bättre än mammas "lilla" kille som modell.
=)

Min "nya" kamera.


Foto: http://www.expert.se/product/product.aspx?id=2760525

Som synes så blev det en tur in till Expert butiken i centrum, och jag kunde ju INTE gå hem tomhänt... *hm*
Nä, faktum är att jag spanat in denna kameran sedan tidigare på nätet, (visserligen ett par hundralappar BILLIGARE där, men inte lika smidigt OM den skulle krångla). Har tagit en "massa" bilder på den enda som är hemma och som kan tänka sig att vara med på bild. Snart så dyker det säkerligen upp lite nya och fräscha bilder härinne på min lilla blogg igen.
=)

Nästa vecka skall jag NOG börja med att spendera mindre pengar på mer eller mindre onödiga ting.

Tisdag, (imorgon arbete - igen)

Jaha, sista lediga dagen då...
Tvättar (igen), och annat småbestyr som "bara" måste fixas. Funderar på vad jag och lilleman skall hitta på för nåt av denna dagen.
Har lekt lite med ord med honom, (dvs skrivit, klippt och tejpat upp dessa olika substantiv i vardagsrummet - där de hör hemma). Så nu har vi ett papperslapp stylat vardagsrum... *hm* Inte så snyggt kanske, men någonstans skall man ju börja för att få liten "mer" intresserad av läsningen och stavning av ord, (utan press då förstås).

Ikväll skall vi iväg och gratta syrrans son och hennes sambo...
Vi (jag och liten) var förresten på Mc D. igår och käkade lunch... i sonens happy meal låda låg en ROSA rund liten ask, *aaaah*. Ja, jag fattade att det var en "tjejgrej" men genustänkande som man är - så intalade jag att det spelar ju "ingen roll" vilken färg - passar ju både killar OCH tjejer, *eh*. Nåväl, asken innehöll: ett ROSA hårband, ett ROSA hårspänne och ett ROSA armband. Kan påtala att sonen var "lite" mindre glad åt denna överraskning än normalt. Nåväl, väl hemma skulle denna lilla ask med innehåll slås in som present - till DAGENS födelsedagsbarn/KILLE som fyller 3 år. Gissa HUR glad han kommer att bli???

Ledig måndag.

Var uppe "riktigt" tidigt - beroende på att hantverkaren skulle komma idag på morgonen och ta igen hålet i golvet i hallen. *Äntligen*.
Det är sååååå tråkigt att behöva ta på sig ett par skor för att ta sig från ovanvåningen till köket/vardagsrummet/toaletten nere/källaren. Men nu äntligen efter flera veckors uthärdande börjar man dock se en liten ljusning. =)
Dagen i övrigt blev en tur in till stan, (med bil) *hm* (osunda människa med dyra vanor och utan ekonomisk eftertanke). Var så sugen på att shoppa nåt (om än BARA "lite"). Resultat: en liten lego bil (till sonen - vem annars) chokladask till syrrans sambo som fyller framöver, (glömde dock triss lotterna som jag också skulle köpa till honom), + tidningar, (aftonbladet och heminredning).
Jag är en "riktig" tidningsoman när det gäller ALLA dessa inredningsmagasin. Ser det dock inte som någon större nackdel, (annat än ekonomiskt då) eftersom man kan få sig ett och annat litet tips, och sedan hivar jag bort dem till en kompis så fort jag tittat klart/tröttnat på dem.

Men SNART börjar mitt nya liv - med att ta tillvara mer på min ekonomiska situation, (tror jag).
Fick ett litet tips via boken "Så här kan alla svenskar bli miljonärer" av: Per H Börjesson. Där man skulle Börja varje månad med att sätta av/spara 10 % av inkomsterna till sig själv. Så det skall jag iaf. börja med, (alltid nåt) och sedan skall jag även sätta undan de pengar som är kvar strax innan den nya lönen/inkomsten trillar in, för att se om det leder någon vart, (kanske en framtida resa eller nåt annat lyx) =)

Dagen så här långt.

Det har varit en hur KUL dag som helst - fylld av allehanda MÅSTEN, så som "storstädning" av hela huset, (tillsammans med sambon), tvättar för fullt, (alla de maskiner som man/jag INTE hinner ta tag i på veckorna då jag jobbar), och därefter har jag och liten pysslat med hans nya LEGO, (som hans "snälla" mamma införskaffade igår), ett gult Starwars skepp för BARA 50:- pga att paketen var bucklig och alltså INTE går att sälja i affären, vilket gör det möjligt för någon av ALLA de anställda att ta del av dessa prisnedsatta varor, *LIKE* =)

Ikväll skall L på nån *hm* "fest" för klassen... och har fått lov att komma hem SENAST kl. 00.00 och innan dess har han fått genomlida allehanda bannor från sin mamma och plastis - guess about what?
Det kröp dock fram att "vissa" föräldrar, (absolut INTE vi) köper ut till sina barn - Men HALLÅ de e "bara" 15-16 år. Jag blir så Jä-la förbannad på sånt och sedan hycklar "dessa" föräldrar på föräldrarmöterna att DE minsann har nolltolerans hemma, *bullshit*. Vad skall man göra åt det då? Är det bättre att låta den egna 16 åringen stanna hemma efersom man inte vill att han skall röka eller dricka? Nä, självklart måste man ju kunna lita på honom och låta honom ha ett visst umgänge. Men det förtroendet har redan ruckats på till viss grad sedan tidigare eftersom han är en lättpåverkad och nyfiken tonåring.

I april skall denna klass åka till Island, (vänortsutbyte) och där är det nolltolerans som gäller för sonen, i annat fall skickas han tillsammans med en ledare hem, i ett plan bekostat av honom själv och hur surt skulle inte det då vara?

Små barn är detsamma som små bekymmer och större barn kan vara befogat med större bekymmer.

Långledig.

Det betyder att jag har ledig helg + måndag o tisdag.
Synd då att killarna som skall fylla igen vårt golv i hallen kommer tidigt på måndag. Vilket betyder att jag nog MÅSTE gå upp. De har iofs. nyckel in, men hur kul är det att gå upp och sitta och äta frukost o sippa kaffe när de håller igång.

Fattar inte, (eller det gör jag väl egentligen) ända sedan jag började jobba igen har alla förkylningsbakterier bara hängt sig fast som bara den... och nu är jag och lilleman dunderförkylda. Det passar ju verkligen in när man är lite ledig en helg som denna.
Helgen annars blir nog ganska lugn iaf. ännu inget direkt bestämt. Rätt skönt faktiskt att bara ta dagen som den kommer, dock har man ju alltid en hel del småbestyr som skall fixas och trixas ändå. Samtidigt som man skall hinna med att BARA umgås och vara.

Mitt köpstopp funkar ännu INTE... igår kom jag hem från jobbet med två stora påsar fyllda med allehanda grejer som jag BARA måste ha...
Nåväl jag skall (försöka) ta tag i det vid ett senare tillfälle.
=)

Det regnar småspik.

Typiskt en dag som denna - då jag har en arbetsfri dag, (bortsett från hemarbete då) *ler*
Tänkte promenera till centrum - blir troligtvis INTE... Kanske skulle ta bilen istället, mest för att känna på lite liv och rörelse - fast då finns ju risken att jag skulle kunna shoppa lite eller bara nåt pytte pytte litet. Nja, det blir nog så eftersom jag kan ta en tur in till pressbyrån alt. annan affär som säljer tidningar, (Allt i hemmet). det får väl verkligen anses som en VIKTIG tidning som kan vara bra att ha då jag skall koppla av med en kopp kaffet i em. =)

RSS 2.0