Summering av dagen.

Nåväl, hann med litegrann i allafall, med betoning på "lite". I arbetet har jag väl fått ihop typ tre rader, (som jag är nöjd med) + en hel del blarr som skall utvecklas eller ändras - max en sida har jag fått ihop och då är det ett luftigt arbete, *eeeeeh*. Tog mig till o med tid att dammsuga nere, *wow* - kan bero på att arbetet sög en aning. Efter att jag hämtat liten från förskolan åkte vi ner till havet en sväng, (så mäktigt att se nu på hösten när vågorna slår och vädret är regnigt och blåsigt). Sedan trodde jag att han ville hoppa i vattenpölarna när vi väl kom hem, men "inte" då, istället blev det lego byggande. Sedan en sväng till kvartssamtalet med mellan - och ja faktiskt, inte "bara" negativt den här gången, enligt läraren så "försöker" han ju i allafall och hon hade märkt en förändring, (undrar om det har hjälpt att man har tjatat då?). OJ, höll på att glömma att jag "faktiskt" skickade iväg räkningarna med.... *suck* det var de pengarna de, Tänk så mycket roligare man kunde ha för dem.

Så segt.....

Hur mycket jag än vill och försöker, så kommer jag ingen vart - det känns som om allting annat än skolarbete lockar. Det finns sååååå mycket kul att kolla ute i cyberrymden, kaffe "måste" hämtas och drickas, telefonsamtal som "absolut INTE" kan vänta måste ringas osv osv, listan kan göras lång. Iiiiiiih, jag har ingen fantasi, ork eller inspiration att skriva mitt paper. Jag tror att jag går ut och hämtar in posten istället.....

Ny dag, nya tag.

Så vart det då tisdag.... tänkte ta mig an den nya uppgiften och hoppas på att den skall vara lättare än den förra, så att jag får tid över att sitta med min (inför) C-uppsats. I övrigt hoppas jag på en relativt lugn dag. Har halvt om halvt lovat liten att han skall få hoppa i vattenpölar efter förskolan - om det fortfarande finns några kvar förstås. Senare i em. har vi även ett utv.samtal med mellan, för att få lite perspektiv på HUR det går, med tanke på att han e såååå skoltrött. Såg i TV tablån att Desperate housewife börjar ikväll - och det får man ju inte heller missa. Oooops och "alla" gemensamhets räkningar "måste" betalas, *suck*!!

Dagens agenda.

Jaha, Måndag och en ny arbetsvecka väntar - dagen bjuder på föreläsning på fm. och seminarie efteråt, *suck*, (inte så uppmuntrande). Liten bjöd på en underbar morgon, med en hel del gnäll och - "Jag vill inte till förskolan, det är inte roligt på förskolan". Till det skall läggas att han minsann INTE orkade gå själv. Så mamma som var fullastad med ryggsäck, papper, (litens schema), plånbok, nycklar, (hade ingen egen väska), fick till på köpet ta liten i armhålan och konka iväg hela lasset till bilen, *yerk*..... jaja, skulle/borde cykla - men snabbaste (och bekvämaste) är att ta bilen, *tack* för att jag har en egen bil! CU.

Ooooops långt över 19 000:- i gemensamma räkningar.

Har precis gått igenom egna och gemensamma räkningar - *hm* slutade nästan i chock!! Tack och lov var mina egna "bara" på under 5 000:- Medan de gemensamma landade strax under 20 000:- Jaja, då hade vi "lite" extra utgifter denna månad också... t ex husvärdering, (två tusen spänn) ett bygglån (sextusen - för tre månader). Så visst springer det iväg något.... men men det löser sig - behöver inte kontakta "lyxfällan" ännu, *ler*, (och hoppas för övrigt "aldrig") för är det något jag har koll på, så är det ekonomin.

Söndag.

Har en hel massa grejer som "borde" göras, men jag har helt tappat stinget - är så "trött" i kroppen, själen *you name it* (eller vad jag nu skall skylla på). Sambon småfixar i köket, minstingen leker i sitt rum och vill självklart att "lilla mamma" skall vara med, (vilket jag också kommer att vara om en "liiiiiiten" stund). Mellan sitter och häckar framför datorn, fast han har hemläxor och ett rum att fixa. Stor sitter också och häckar framför sin dumburk, fast han lovat att göra klart installationen i köket och sitt skräprum, *grrrrrr*. Eget ansvar vad är det? Ordspråket "små barn, små bekymmer - stora barn, stora bekymmer" stämmer verkligen in i vår familj. *Aaaah* e vi "normala" då? Hoppas, hoppas, hoppas!

Äntligen en lugn helg.

Uppgiften som skulle lämnas in är äntligen klar..... satt uppe till 01.00 inatt och fick ihop det sista, (tror jag). Hela torsdagen och fredagen gick utan att jag fått ihop någonting vettigt - annat än typ sju rader och ett par citat, *iiiih*.... snacka om att jag vart frustrerad och ville hänga mig i närmsta gren, (dåligt skämt) men ibland blir jag så less på livet - särskilt när det är mycket med skolan, vilket också min familj får erfara, *stackars dem*. Nåväl, arbetet skall få ligga och mogna lite under dan, och sedan funderar jag på att kolla igenom det "snabbt" under kvällen eller morgondagen - bara uti fall att???

Dagens agenda.

Måste börja med den "nya" skoluppgiften (som skall lämnas in på måndag) - eller ännu hellre bli klar med den...... Sedan envisas min "kära" sambo med att sätta på diskmaskinen när han sticker till jobbet - och hur kul är den att plocka ur, *iiiih* nåväl, vi har i allafall en diskmaskin. Tvätten i källaren skall också hängas upp när den är klar, så nog finns det att göra alltid. Tiden brukar ju gå ganska fort - när man har roligt!

Nytt värde på huset.

Jaha, så ringde sambon och meddelade att bankmötet minsann hade varit i morse, (och inte som han tidigare meddelat mig imorgon fm.) Nåväl vår "nya" bankkontakt *hm* verkade inte så bitter (enligt sambon) trots missuppfattningen. Det var bara för oss att fylla i lite papper från banken och sända tillbaka, kunde det bero på att vi har ett litet övervärde i huset - efter senaste renoveringen? Vi köpte huset -05 till priset 1 550 000:- (begärt pris 1 850 000:-) Därefter bytte vi ut värmesystemet och installerade solfångare och braskamin, (ca 120 000:-) omvärderades därefter till 1 900 000:- (plus minus 100 000). Efter sommarens köks- o vardagsrumsrenovering värderas det nu till 2 200 000:- *poff* Kan man vara annat än nöjd då? Jag hade gissat på endast två mille, då ränteläget ser ut som det gör, vilket påverkar försäljningen. Men men man tackar och tar emot.

Borde plugga.

Har gjort klart min hemtenta, (skall lämnas in senast måndag) men jag tänkte lämna den idag, eftersom jag inte orkar sitta mer med den. Sedan skall vi också hinna läsa två böcker för att besvara en fråga (som vi ännu inte fått) till på måndag, utifrån en föreläsning som för övrigt blev inställd. Hur motiverad är man för det då..... I eftermiddag gäller seminarie inför kommande C-uppsats, *suck*. Fatta att man bara vill gå tillbaka till sängen och drömma sig bort till ett friare liv, utan alla dessa prestationskrav, (som jag ställer på mig själv):-D

Konsumtionssamhälle.

Har diskuterat lite i min studiegrupp gällande konsumtionshysterin som råder i samhället, och pådyvlat att jag minsann skall avstå från denna hysteri och endast inhandla det som anses vara nödvändigt. Men, men hur länge håller det då... typ till nästa gång jag går in i en affär. Men jag är i allafall lite miljömedveten i mitt handlande, då jag har gjort en hel del fynd på auktioner, t ex häromdagen ropade jag in en kaffeservis, (Rörstrand) komplett för tolv personer, *stolt* I övrigt så är min klädkammare full av saker jag absolut inte använder, utan istället bara hänger och samlar damm. Dundertabben upptäckte jag idag, då jag insåg att jag beställt två ex av en och samma kursbok, (Adlibris och Bokus) och hur kul kan kurslitteratur vara.

Varför e jag inget datasnille?

Tanken var att jag skulle börja blogga, (igen) och det har jag ju börjat med, om än i mycket liten skala - pga att allt annat tar upp min tid. Men hur tråkig ser inte min blogg ut då? Designkurs i bloggskapande finns det för sådana som mig, som nätt och jämt bara använder world? Hur fixar man tjusiga, häpnadsväckande bakgrunder och annat smått och gott, *yerk* jag blir tokig..... Tur att man inte bor i skiten, skulle aldrig stå ut, utan personlig prägel.

Förra veckans fynd.

Inhandlade tre nya (höga) fönsterlampor till TV rummet, för endast 99:- /styck.

Ny matta beställd till köket.


Planeringen sprack.

Vi skall ha värdering på huset på måndag, för en ev. värdehöjning då vi har renoverat vårt kök. Så nu vill man bara få fixat allt små pill som kan förbättra helhets intrycket, som t ex klä om matsals stolarna (som jag har pulat med idag). Men tusan vilken tid det har tagit, kan bero på att jag e så himla petig - för vem 17 ser hur det ser ut under stolsitsarna? Sedan skulle jag måla en kökspall, (har inte hunnit ännu) gardinstänger och gardiner skall upp i köket, (ännu inte gjort) sista tapetbitarna skall upp - ovanför högskåpen, (ännu inte heller gjort) och lite lister..... Till detta skall tillägas att jag har en kursbok som jag skall lämna igen på bibblan på måndag och som jag då borde läsa ut. Men även den planen sprack och nu har jag beslutat att köpa även den boken på nätet, *suck* det är så jäkla dyrt med kurslitteratur. Men då behöver jag ju inte stressläsa detta ex.

Tidig morgontimma.

I morse vaknade jag 05.15 och kunde omöjligt somna om, var rätt irriterad när jag konstaterade att jag faktiskt inte behövde gå upp förrän 2 ½ timme senare. Men när jag hade vridit och vänt på mig i vad som jag uppfattade en evighet, hörs ljudet av vår treåring (som ligger bredvid), och han skrattar glatt i sömnen. Gissa om all ilska var som bortblåst. Undrar så vad han drömde om.

Allting har en början.

Nu skall jag ta tag i denna bloggen. Har tidigare bloggat på familjeliv.se och lagt ut en hel del om min vardag i form av text och bilder. Här hoppas jag att jag kan dämpa mig lite och försöka vara lite mer anonym. Kommer ändå att berätta om små vardagshändelser och annat smått som rör min vardag, min familj osv.

RSS 2.0