Dagens agenda.

1) Betala räkningar. 2) Jobba på C-uppsatsen. 3) ????

Slutfasen på mitt sista paper?

.....eller har väl 3/4 delar på en sida kvar att skriva, (en fråga och besvara densamma + göra en jämförelse med föregående diskussionsfråga) *suck*..... sen är det C-uppsats för "hela" slanten som gäller, *äntligen*. Hoppas bara att jag blir godkänt på allting också, så skulle livet vara lite lättare att uthärda. Hittade ännu ett jobb att ev. söka på platsbanken, tyvärr på en ort som inte låter speciellt lockande, men men.... sen skall man ju få nåt av jobben man söker också.

Har sökt två jobb.

Njae, jag e ju inte färdig med min utbildning ännu - men vill ju ändå känna på marknaden något, och behöver väl då någonting som trycker ner mig lite och tar ner ev positiv energi om jag inte anses vara aktuell, *hi hi hi*. Det ena jobbet skulle sökas online via någon automatisk söktjänst för platsbanken, och attans vilken tid det tog, samtidigt som varenda liten kurs eller arbete osv. skulle knappas in för sig och vilken befattning/utbildning, ort, startdag och slut dag osv. osv. Fatta att det vart olidligt och jag som hade skrivit ett "rätt" snyggt CV, (enligt mig själv då - har inga stora krav), *ASG*. Så nu är det bara att sitta ner och vänta på att de skall ringa och vilja göra en anställningsintervju - eller va 17 ringa och meddela att "jag" fått tjänsten, *skratt*...... *håller iaf. "en" tumme*. *blink, blink*.

Sista paper upgiften.

Yes, äntligen börjar man se ett slut med alla dessa inlämningsuppgifter som skall göras. Skall ta itu med den sista idag och försöka stöka undan den så fort det går, för att därefter kunna lägga manken till å ägna mig åt "min" uppsats. Synd bara att uppgiften hänger samman med morgondagens seminarie, som förövrigt innefattar en litteratur på engelska, och "bara" 500 sidor typ, *iiiiih* (har inte börjat läsa den ännu). Men "imorgon är en annan dag".

Hur j*vla korkad får man vara egentligen?

Jaha, har haft ännu några dagar utan internet...... *grrrr*.... igår och tidigare idag. Men min sambo hade av någon konstig anledning "lyckats" komma ut på nätet med den bärbara, *eh*???? Testade det själv ikväll då jag "inte" kom ut på min sida, och loggade då in på hans. Döm om min förvåning när det lyckades. Snacka om ännu mer irriterande då...... hade datorn nåt emot mig eller vad? Efter långt om länge fann jag vad felet var..... typ en inställning där jag valt att jobba som offline, *suck* jag blir så trött ibland, att det kan vara ett så "litet" fel som inte jag lyckats lösa tidigare. =)

Helt hjälplös utan internet.

Ja, det är ju inte kul när man är i behov av en anslutning och så finns den inte. Dock har det varit ett lokalt fenomen här hemma och "bara" innefattat min bärbara dator. Men hur kul är det att skriva på min dator och sen spara på usb och iväg till nästa dator för att skicka vidare, *suck*. I lands problem eller vad? Men igår vart i allafal min absolut "bästa" favorit bror här, (har för övrigt bara "en" bror) och kollade av om han fick ordning på det hela + den "gamla" stationära som också vart kaputt. Nåväl det funkade trots allt inte och han ville då ta med den bärbara hem till sig och fortsätta söka felet - samtidigt som jag befarade det värsta, och utan dator klarar jag mig inte med tanke på allt skolarbete och för övrigt allt sparat i datorn. Men turligt nog efter lite rensande osv. så funkar nu allt igen, *jippi* och "TACK" så mycket bror. Men tyvärr fick den stationära lämna in då den sjöng på sista refrängen och inte gick att åtgärda, såvida jag inte köper nya komponenter till den, och enligt mig så är det inte värt det på en tio år gammal dator som vi inte ens använder. Istället funderar jag nu skarpt på att köpa till ett externt minne till den bärbara, bara uti fall att.....

Så slö idag....

Har en liten bacill i kroppen som med all säkerhet är en bidragande orsak till att jag inte riktigt orkar ta mig för saker och ting. Idag har jag i allafall varit ute en sväng, (eftersom jag var tvungen) och njutit lite av det "fina" höstvädret. Har ännu en ny uppgift som skall lämnas in senast söndag, *suck*, (kräks snart på alla inlämningsuppgifter). Vilket betyder att jag ömsom "bör/skall" jobba med den och upptill det c-uppsatsen, *iiiiiih*. Men, men jag intalar mig själv att jag skall hinna och stressar inte ännu, - positivt tänkande"!

Fredag kväll.

Har svullat i oss snacks i form av grönsaker i massor, (blomkål, morötter, gurka, paprika och champinjoner) som vi dippat tillsammans med en "stor" skål CHIPS, *jammi* freda' kväll. Så nu sitter man här i soffan å e lite off..... Förresten soffan - hade ju beställt en ny och fick den häromdagen, kommer kanske en bild in the future.... den e hur stor som helst - ALLA får plats och lite till. TV:n bjuder inte på nåt speciellt intressant; om man inte e intresserad av idol då? Liten har haft sin lilla data stund och leker för tillfället med ett par bilar i min omedelbara närhet. Sambon har precis gått ut med vovven. Stor och mellan är ute, (på stan - eller vad vet jag) *hm*...... mellan "skall" vara hemma senast 23.00 och det brukar funka - snacka om sträng morsa, *he he he*. Stora killen e ju 19, så han bestämmer ju lite mer själv.

Slapp dag!

Njae, egentligen "borde" jag väl arbeta undan lite istället..... men ack så tråkigt, när man istället kan njuta av lite ledigt och egna infall, *eh*. Japps e klar med hemtentan..... "helt otroligt", (eller alltid möjligt att småfila lite till på den). Fick tillbaka den förra hemtentan igår, och gissa vem som fick VG? Aaah, fast det vart ju många med mig som fick samma resultat, så njae, jag e ju "inte" bäst..... *skratt*, man vill ju inte vara unik. Insåg att jag bara var tvungen att köpa en bok till på kursen..... och en engelsk till på köpet... *grrr* och priset nästan 400:- Så det var väl dagens beställda inköp det, *suck*.

Ger upp....

Jaha, så har ännu ett par timmars aktivt pluggande passerat. Känner mig helt tom i skallen - och kan inte prestera så mycket mer inom det området. Är i allafall färdig med morgondagens inrapportering och har mailat iväg den, (i morse). Nu är det bara slutklämmen på hemtentan också..... *hm* det arbetet känns ju sådär, men men som bekant jag blir ju sällan nöjd!

Sonens dator är paj.

Ja, stora grabbens dator har gått sönder..... och han funderar (starkt) på att köpa en ny, *grrr*. Den gamla har väl ungefär två - tre år på nacken.... Själv har jag en stationär som är långt över 10 år, (nåväl den används ju sällan numera). Men jag resonerar som så att man först och främst bör se ifall den gamla går att laga... men sonen vill bara ha nytt och fräscht, *wonder why* - då han säger att han "aldrig" spelar på datorn numera *ha ha ha*, (största skämtet), och skall man bara använda datorn till att surfa på så kan han med glädje få använda min "gamla" + den bärbara om inte jag använder den, *hi hi hi*. Men en ny - ABSOLUT INTE.

Femte sjukan?

Sonen (liten) har en massa blaffor på magen och lite på benen och fötterna. Vår vårdcentral har inte öppet på helgen, så jag ringde sjukvårdsupplysningen i morse. Den kvinnan som svarade sa att det var "femte sjukan", *hm* jaja, tänkte jag hon har nog rätt, (just för att det är hennes jobb det här med sjukdomar). Jag blev ordinerad att kolla upp med distriktssjuksköterskan imorgon och "ringa" innan eftersom det är så smittsamt. Har nu läst på om sjukdomen, och Nej det är nog "inte" femte sjukan - eftersom av vad jag förstod så blir man immun efter att ha haft det en gång, och sådana här blaffor har sonen haft tidigare ett par gånger när han har vart inne i en infektions (förkylnings) period. Han har ingen feber och är i övrigt pigg och kry, alltså helt som vanligt, *hm*.

Sista arbetsdagen denna veckan???

Ja, idag känner jag att det kommer att bli en riktigt "bra" dag..... men sista arbetsdagen denna veckan lär det kanske inte va, (funderar ju på att sitta lite med pluggandet nån dag i helgen) - men va 17 man måste ju få vara ledig också. Igår var det en kanondag här på västkusten, så självklart efter dagishämtningen, (kl. 15.00) passade jag och lille plutt (3 ½ år - liten?) på att vara ute i solen och arbeta/leka. dvs rensa landen och klippa ner lite blommor/växter/buskar. Nu tyckte liten att det var mer spännande att hjälpa till att klippa ner istället för att leka i sin sandlåda, så självklart fick han då vara min lilla hjälpreda. Visst var han duktig på att klippa ner växterna, det vara bara det att därefter skulle det avklippta klippas itu till mikro bitar (enligt honom) - som han självklart "inte" gärna ville plocka upp efter sig. På kvällen tog vi en promenad till fotbollsplanen för att kolla om det var några grabbar som hade träning, och som tur var så var det de, till sonens stora glädje. Sedan slocknade lilleman innan kl. 20.00 på soffan, ovanligt, då han i vanliga fall brukar lägga sig samtidigt som oss vuxna,(bad mom). Men nu är det i allafall en ny dag med nya förväntningar/förhoppningar som står på tur.

TV programs dilemma.

Så var det onsdagkväll då.... till min (lilla) fasa har jag uppmärksammat att det sker en program krock när det gäller de program jag vill se under kvällen, *grrr*. Klockan åtta visas "bonde söker fru" på TV 4, "Roomservice" på femman och "det okända" på TV 4 + Men hallå hur tänkte dom då(?) Jag kan ju bara spela in ett program samtidigt som jag kollar på ett annat.

På schemat idag.

Samma gamla vanliga..... dvs "PLUGGA", (måste komma igång nu alltså). Men efter det så borde jag hinna med att hänga upp tvätten, dammsuga golven, ringa och fråga vart F-N våran nya "snygga" matta har tagit vägen, (måste ju få den snart alltså) + att jag måste ta mig tid att slänga ihop lite mat till framförallt mig själv och stora grabben. Förresten han är ju lite otrolig "min" stora grabb, (19 år) som förövrigt jobbar och näst intill aldrig, (har nog bara hänt en gång) tar med middag till jobbet - trots att det finns färdigt, och har man då ingenting på spisen tills han kommer hem så käkar han mackor, (fattar inte att gossen inte kan slänga ihop nåt själv).

Inte alls motiverad.

Sitter här och skall försöka komma igång med min hemtenta, men är inte så vidare motiverad, (har ju tack och lov nästan två veckor på mig). Men jag måste,(borde) skall bara.....

Måndag.

Heldag på högskolan idag..... först föreläsning och på em seminarie, *pust* och *stön*. + Att vi skall få hemtentan idag också.... *eeeh* "Don't like" Jag som bara längtar efter att få vara "helt" ledig från skolarbete!!!!

Väntar på stormen.

Jaha, så har det blivit kvällen då..... är så jäkla mätt efter att ha svullat i mig kina mat, *jammi* var så sugen att jag självklart la upp en "jätte" portion. Tvingade mig att verkligen äta upp allt då jag inte ville ha någon halvspydig kommentar från sambon, då han hellre hade velat beställa pizza..... Tillbaks till lite väder då - de har utlyst full storm här på västkusten, (Sveriges framsida) framåt småtimmarna, *väntar*. Har förberett lite smått genom att ställa undan en del saker som jag inte vill att vinden skall ta tag i och skicka all världens väg. Får väl se imorgon bitti hur resultatet blev - om huset med tillbehör får vara kvar(?) *smile* och *blink blink* till högre makter.

Kanelbullens dag.

Liten hjälper (?) till att göra hembakta bullar. *mums*

Äntligen......

.....klar med skoluppgiften, *suck*. En hel(?) ledig helg väntar - eller inte då jag har som plan att läsa nästa veckas kurslitteraur, (som vi för övrigt skall ha hemtenta i). Sedan är det ju även inför C-uppsatsen som skall färdigställas... och jag har typ ingen problemformulering, *eh*. Veckans inlämning då? Hur dålig som helst, (har sån prestationsångest - och inte blir det bättre för det). Nej, nu skall jag ner och äta mat - har inte ätit sedan frukost, (06.45) och nu är kl. 15.30 *oooops* nästan nio timmar, snacka om bantningsmetod.

Morgonstress.

Även om jag har en tid då jag "bör" gå upp på morgonen, så är det så lätt att man ligger kvar några minuter extra. Vilket då får till följd att jag får stressa lite mer på morgonen för att hinna med det jag skall innan körning till förskolan. Idag var precis en sådan dag - jag låg väl ca fem minuter längre i min varma, sköna säng och detta fick till följd att jag fick snabbläsa dagstidningen, (i allafall det som rörde den egna orten), hann inte platta håret, (trots att jag tvättade det i morse), *suck*. Men det värsta av allt är ju att jag då måste stressa på liten också... *bad mom*. Nåväl nu är alla på jobbet/skolan/förskolan och här sitter jag mol allena och förbereder mig mentalt för dagens studier, (hemma). Måste i allafall sätta igån senast kl. 09.00 (sporrar mig själv).

Dagen som varit.

Idag har det nog regnat näst intill "hela" dagen....... fast det hör väl årstiden till. Idag har jag vart på högskolan, (fm) och väl hemma fixade jag till lite snabb lunch - pytt i panna, ägg och en kotlett, (inte det mest passande o godaste kanske), *hm*. Därefter vart man ju "inte" sugen att sätta sig med sitt skolarbete - undrar varför???? Men har i allafall lånat en bok, (på svenska) utav samma författare, med samma begrepp, så nu kanske det lättar. Det är ju ett par dagar kvar, (som tur är). Kvällens TV, (som "måste" ses) är; det okända - spännande just för att jag tror på övernaturliga händelser, (inte för att jag själv är drabbad).

RSS 2.0