En annan syn...

Hoppas bara att det håller i sig också.

Folk till höger och vänster gnäller om ALLT och "ingenting".
Min åsikt har då varit: "att det alltid finns de som har det värre".
Tycker fortfarande så...

Efter min resa inser jag att VI i Sverige har det BRA - det finns en välfärd här och ett rättsystem som fångar upp de som verkligen ber om hjälp, (till stor del iaf. även om det säkerligen finns vissa undantag).
I bangladesh var vi med om och upplevde (i mina ögon) fasansfulla levnadsförhållanden jfr. med det som jag/vi är vana vid - behöver bara nämna: REN luft, mat för dagen, tak över huvudet, fattigdom, dåligt betalda arbeten... listan kan göras längre.
MEN dessa människor var säkerligen till viss del nöjda över sin situation eftersom de inte visste någonting annat.

Vad kan då jag göra för att på något vis hjälpa och bidra med iaf. "lite"?
Antingen blir det fadder åt ett litet barn eller också lutar det åt att hjälpa en sos-barnby.
När jag sedan berättar detta för vissa i min omgivning kommenterar många: "men det vet du väl vart dessa pengar isf. går. Så du skall vara med och betala höjdarnas arvoden då?"

Visst kan man se det så - men man kan också vända på det och tänka - "bidrar jag med någonting, så går iaf. en liten del fram OCH lite är väl bättre än INGENTING."
=)

"Alla hjärtans dag"

.... OCH jag har arbetat, om än jag slutade liiite tidigare, (45 min) alltid nåt när man MÅSTE hem och förbereda.

Imorgon vid lunch startar så min resa till Bangladesh, OCH det är med blandade känslor som jag åker ner.
Visst det skall bli jättespännande, lärorikt och förhoppningsvis växer man lite som medmänniska.
Men attans vad jag kommer att sakna O. (främst) tänk om han glömmer sin lilla mamma - de stora och sambon är nog mest bara glada att slippa ifrån mig ett par dagar, *ler*.

Svårt att packa när man skall ha med sig massa extra presenter ner... gåvor på 10 kg.
Inte konstigt då att min färdiga väska vägde nästan 22 kilo - två för mycket... Så det blev till att plocka bort OCH vad skulle man då välja när allt enligt mig var viktigt.
Solution: ompackning till handbagaget, *nice* - skor, tandkräm... mm.
Ändå övervikt... bytte då beautyboxen mot en enklare/fulare variant, (who care - allt för att tappa i vikt) OCH vips nere på godkänt nivån.

Fatta när vi åker hem och jättepåsen med gåvor är väck, vad man då MÅSTE fylla detta utrymme med - tur att vi har en em. fri - shopping eller vad?
=)

2010-02-11

Snart dax för avfärd - på måndag bär det av...
Så idag var jag iväg till min vårdcentral, (vid havet - nice - gissa vilken man valde inför sitt vårdval för några år sedan, självklart den som låg närmast för vår del) för att ta sista vaccinationen. Jäklar vad det känndes idag - spännde som tusan. Jag var evigt tacksam när hon skulle gå ut för ett tag och införskaffa en signatur, (eller nåt) Trodde nästan att jag skulle tuppa av... Men lyckligtvis gjorde jag ju INTE det, var lite off i armen efteråt. Fast det gick ju å andra sidan fort över - man är ju ingen vekling heller.

Idag skall jag även hinna med ett besök till frissan - HUR klipper man sig långt? Vill ju ha långt hår nu OCH måste framförallt klippa mig - dilemma.
Till på köpet har/har de haft magsjuka hemma hos min frissa. Sambon skulle klippa sig i måndags, (samma frisör) och då hade hon fått gå hem för vård av barn... Så nu är man ju sugen, (NOT) på att gå dit och "kanske" dra på sig lite baciller inför resan.
Försöker verkligen hålla mig undan allt vad åkommor heter.

Grönt som accent färg










Pinsamt värre.

Att erkänna sina brister ut i cyberrymden...

Ta ut euro i en bankomat - HUR svårt kan det va???
Borde ju ha fattat att det var beloppet i euro som räknades och INTE i svenska kronor...
För inte 17 hade jag ca 30000 kronor på det kontot iaf.
Så nu ikväll lyckades jag med konststycket att ta ut 300 euro, *äntligen* - ett problem mindre att ta hänsyn till..

Hur f-n får man ut euro ur bankomaten?

Var in till centrum igår kväll för att ta ut euro, (till resan) - det skulle ju funka enligt bankomaten.
Började testa med 3000 - fick beskedet uttaget för stort.
Bytte till 2000 - samma meddelande.
Ändrade till 1000, (bättre än ingenting) - återigen samma besked.
Lätt irriterad nu testade jag med 800 - nu avbröts tjänsten och jag fick nada pengar.
Lite orolig som jag var över att en ev. transaktion ändå hade skett eller låst mina pengar, tog jag ut 100 svenska kronor - bara för att kolla mitt saldo...

Ikväll efter jobbet gjorde jag ett nytt försök på 800:- Men fick fortfarande INTE ut några pengar... VAD gör jag för "fel"?
Får fjäska lite för T imorgon eftersom han har en annan bank så kanske det funkar bättre...

Vart tog helgen vägen?

Det sa bara swish å så var denna helgen som bortblåst...

Idag var vi iväg en liten/kort sväng till havet för att ta lite bilder på havet som till viss del är täckt av is - *nice* en maffig vy vill jag lova.
Men attans vad besviken jag blev när jag tog fram min kamera och skulle börja fota... det funkade inte alls - batteriet vart stendött, *shit* när jag nu tänkte ladda upp lite nya bilder här inne.
=(

Har fått gjort en hel del (och lite till) denna helgen, har verkligen legat i.
Ändrade lite på inredningen i vardagsrummet - blev ganska nice...
Tvättat, tvättat och åter tvättat OCH strukit tvätt, vikt lakan mm. - Nog märks det att vi är många i familjen.
Organiseringen går i vågor här hemma, men JAG försöker och VILL verkligen ha en viss struktur (ordning och reda) som oftast funkar OM jag får bestämma - självutsedd regent. Undrar hur det blir när jag skall iväg - får nog utse en vice *ler*.

Kvällen: in till centrum för att ta ut lite euro, (för att slippa det vid ett senare tillfälle - eller iaf. inte glömma bort pga. tidsbrist), förhoppningsvis klippa lilleman som ser ut som en lillfjolla (söting), både vad gäller naglar och hår, badning av densamme, sedan en lugn TV kväll, (förhoppningsvis).
=)

2010-02-05

Har två dagars ledighet, "helg" framför mig...
Tänkte då passa på att ändra om lite hemma i TV- vardagsrummet, "makeover". Med lite nya gardiner, lampor/skärmar, ljus och annat smått och gott.
Har dratt mig in i det sista eftersom kattstackaren "älskar" att hänga och dra i gardinerna och då är det ju mindre kul att hänga upp nytt!
Skall även ändra lite i sovrummet och ev L:s rum - om jag hinner/har lust.

Ikväll väntar annars en avslappnande hemma kväll, (som vanligt) efter en veckas "hårt" arbete... Väntar på att "solsidan" skall börja på TV:n - Det var ju ett superkul program, (rekommenderar).

2010-02-03

Igår insåg jag att snökaoset gjorde det "lite" möjligt för mig att ta ut en extra dags ledighet, (idag) OCH visst gick det igenom - TACK kassaplaneringen på jobbet.
Får väl hoppas att det inte varit allt för mycket kunder på jobbet en dag som denna - fylld av snö och allmänt trafik kaos.
Tur också att jag slapp ge mig ut i ottan i all snömodd...

Istället gick jag upp tidigt för att bli färdig med tråksysslorna. Därefter "gick" jag och lilleman in till centrum för att shoppa loss, (mobil och ännu mera lego). Sedan hem igen OCH light lunch på Mc D.

Kom tom. ihåg att ringa och Gratta brorsonen N.

Ny mobil.

Äntligen blev det då dax för en ny mobil. Tur i oturen eftersom den gamla föll sönder idag - så nog behövdes det alltid.



Foto: Telia.se

Numret är: 0705 + hemnumret...
=)

Snökaos!!!

Va'då kaos?
Det gäller ju bara att ANPASSA hastigheten OCH hålla avstånd till framförvarande fordon.
Men vad hjälper det då att man har en buss hängandes ända in i bakvagnen...

Fick under hemresan samtal från sambon som sa:
- Jag har skottat så att du kan köra in bilen i garaget.
Egen tolkning - "Det är allstå klart för mig att med lätthet köra mitt fordon till min del av garaget".
Resultat - INTE skottat, (kanske lite närmast garageporten) på uppfarten och då snackar vi vallar som blåst in från sidan.
Så nu står min bil fast halvägs in på uppfarten...
Skickade ut sambon att skotta fram den och köra in den på sin plats eftersom han ändå skulle till affären en vända - det hade han säkert redan räknat ut, eftersom hans stannat på vägen hem.
=)

2010-02-01

Februari månad - Fatta, det har redan gått en HEL månad på det nya året. Är det bara jag som tycker att tiden bara rusar fram...
Hallå, stopp, stanna... vill ju hinna med att leva lite också OCH åldras med charm, skönhet och intelligens.
=)

Dagen i största allmänhet har varit... nja, som en ledig dag brukar vara.
Började med sovmorgon, *nice* eftersom lilleman vägrade vakna tidigare...
Därefter frukost, bäddning, allmänt plock och dammsugning. Hann även slänga in en maskin tvätt och sortera samt stryka en del annan.

Sedan bar det iväg in till centrum för att shoppa till mitt lilla rese apotek OCH Duccoralen, (sista momangen) . men jag har glömt av att lösa ut den tidigare. Hem och inta den samma eftersom jag MÅSTE hinna med en dos till innan jag reser och det skall vara minst en vecka emellan...
Fixade lunch - liten beställde pasta med köttbullar, *don't like*. MEN, man vet ju att han "äter" det och senaste dagarna har han varit som en myra med maten - så låt gå...
Var även en vända till solhuset för att bättra på färgen - man vill ju inte va likblek - vill ju å andra sidan inte heller få hudcancer!!!
Hoppas även på att "orka" ta mig till simhallen om en liten stund för att klara av ett par vändor.

Imorgon börjar en ny arbetsvecka, trots att jag precis avslutat den förra.
=)

RSS 2.0