"Tack" moster för kläderna!


Idag har vi firat O. som fyller 5 år.

Några väl utvalda bilder









Kopiering förbjuden

Bröllopskläderna är "nog" fixade nu!

NÄ, det är INTE "mitt" bröllop som stundar - jag föredrar att leva i synd ett tag till.

Vi är bjudna till två bröllop nu framöver, (på sambons sida - kusiner tror jag att det var) och då går det ju INTE att ha samma klänning, *suck*.

Så det blev till att åka till Halmstad, (city o eurostop) idag... och ivrigt/desperat leta kläder, *panik panik*.

Det blir ju inte bättre av att O. skall ha en massa kläder också - bara för att det skall vara "rättvist", *hm*.
Hittade iaf. två olika uppsättningar som jag skulle kunna ha på mig OM jag inte springer på nåt annat vill säga.
Självklart fick O också en hel del sommarkläder - bara för att han var SÅ snäll, (som han brukar).

Det var otroligt mycket folk i Halmstad. Kan ju bero på barnbidrags/löne helg. Det märks iaf. inte av någon lågkonjuktur härnere på västkusten OM det ens har gjort det denna höstern/vintern/våren.

Alla dessa koder....

Jag blir tokig alltså - eller tokigare.
Det är ju bara så mycket koder:
Min inloggning på jobb datorn OCH dessutom olika koder däri för att komma åt vissa program
koder till paserkorts datorn OCH olika koder däri beroende på vilka program man skall in in
Sedan ALLA privata koder till bankkort, bensinkort, jobbkortet mfl. mfl.

Det kräver ju att man har ett BRA minne, *hm*.
Kanske får lägga in dem i telefonens minne.

2010-04-21

Jaha, så var det alla redan onsdag - mitt i arbetsveckan alltså. Jag fattar inte vart all tid tar vägen. Den bara rusar iväg...
Tur då att jag INTE har någon åldersnojja.
Jag önskar bara att dygnet hade betydligt fler timmar än de 24 som redan finns.

Det är helt otroligt vad fort man vänder sig vid sina "nya" arbetstider. Jag har SÅ mycket "fri" tid/fritid...
Bara i em/kväll har jag läst, (i lugn och ro) fixat inbjudningskort, lagat kvällsmat och nu slöa framför TV:n.

Jobbet i sig är "jättekul" - det är verkligen kul att få göra lite eller MYCKET "nya" uppgifter, och det är ju så otroligt mycket att tänka på och att sätta tänderna i när det gäller denna utmaningen, *but I like*.

På tal om engelska så hade jag o U nästan gjort klart översättningen av magasinets reportage till engelska igår. Självklart sparade jag det på datorn, (genom att trycka på ikonen spara). Det var bara så - Upptäckte vi idag - att det INTE fanns sparat någonstans i datorn eller ens på servern, *nice* eller INTE.
Så efter det att U slutat satt jag med översättningen från skratch...
För övrigt satt jag vid en egen dator hela dagen, och gjorde tidsrapportering, (undrar OM det heter så).

Dax att gå och knoppa in om man skall orka upp imorgon bitti kl. 05.20
=)

Trygghet - VAD är det?

Jag blir så ledsen/arg/rädd/FÖRBANNAD när någon är elak mot mitt mina barn...
Igår när jag kom hem från jobbet hade N. badat O. och höll precis på att ta på honom kläder innan vi skulle iväg på ett fsk möte.
Då JAG upptäckte att han, (O) hade blåmärken på båda vaderna, *hm*.
Märkligt var min första tanke - nåväl.

Började då givetvis fråga lite försiktigt HUR han hade fått dessa, varpå han blev lite rädd och försökte undkomma min fråga...
Iaf. så sade han att han tillsammans med två kompisar hade brottats/boxats, *hm*.
Lät ju lite tokigt eftersom man då BORDE ha blåmärken på armar eller övriga kroppen.
Han fick en light version om att man INTE skall slåss, (han vet iofs. om det sedan tidigare - och är INTE av den bråkiga sorten själv). Han bedyrade att han INTE hade slagits eftersom man INTE får det.

Slog det hela ifrån mig eftersom vi skulle iväg på mötet.

Väl hemma igen skulle O. nattas.
I sängen frågade han mig om Batman finns i verkligheten, OCH jag bryter hans illusion och svarar att Batman BARA är en påhittad saga.
Då bryter han loss totalt, tårarna sprutar att han gallskriker och är jätterädd...
Efter lite lirkande och en halvtimmes tröstande visar det sig att någonting hände den dagen på förskolan. Någonting som hade med skolbarnen, (på skolan som ligger alldeles bredvid). Han var jätterädd för dessa barn som hade hotat med att bla komma och ta honom. Samt gissar jag antingen hållt fast honom i benen alternativt hållt honom upp o ner i benen.

Efter hela ceremonin hade troligtvis någon av dessa skolbarnen återigen hotat honom och lurat i honom och de övriga två att O. själv hade hittat på "leken" - vilket han minsann INTE hade gjort.

Jag var bara tvungen att berätta det för personalen i morse, (sov inte en blund i natt känns det som - tankarna bara malde). Då visade det sig att skolbarnen har hotat honom tidigare - VARFÖR får man INTE veta, jag anser att det kan vara ganska så vesäntligt iaf. när det gäller mitt känsliga barn.

Tryggheten här hemma den ansvarar jag för och på fsk. så anser jag att det är personalens uppgift. Mitt barn skall ju INTE behöva må dåligt och vara rädd.
Eller är det så att någonting ALLVARLIGT "måste" hända innan det skall ske förändring - mest troligt - Då hoppas jag att MITT barn INTE skall vara den som blir utsatt.

2010-04-17

Lördag fm. och jag har ledigt, *nice*. Å andra sidan skulle dett ju vara min "lediga" helg i vilket fall som helst.
Vaknade dock som "vanligt" 05.20 och gick upp strax efter... softade vid TV:n, framför ett avsnitt av millenium, (inspelat) tills N och O behagade att stiga upp vid åtta tiden.
Därefter gemensam frulle för ½ familjen i lugn och ro, *like*.

Ringde och grattade fadern på födelsedagen - vi skall även göra ett besök till honom om ett litet tag...
Som jag sade till honom, så är det ju egentligen vid de tillfällena som vi verkligen träffas, (släkten) När "någon" fyller år - visserligen inte jämt detta året. Men GRATTIS!

Mycket att stå i innan dess:
Fixa blommor
Köpa en travrad, (min tur att tippa denna veckan)
Inhandla annat smått å gott
Tvätta och fixa lite här hemma
=)

Nu är det fredagsmyyyyys......

Så var denna veckan avklarad då - eller nåja, jag jobbade ju INTE i måndags OCH har "inga" långpass längre. Så det medför ju till att jag förlorar ett par timmar för denna veckan. Men, det kan det vara värt.

Trivs jätteBRA med de nya uppgifterna. Allt är verkligen kanonKUL - men lite svårt att veta var precis jag skall leta efter vissa uppgifter, eller i vilken ordning ALLA moment skall utföras.

Jag är evigt tacksam för att det är SÅ tillmötesgående och hjälpsam personal på den avdelningen - alla verkar faktiskt positiva, (men det är väl nu i början innan de fattar min personlighet) *ler*.

Det kan dock kännas lite trist när man byter från en trogen arbetsuppgift som har varat i nitton, (19) år (helt sjukt länge). Det är otroligt många som har grattat till den nya tjänsten - men jag vet inte om jag inbillar mig, men en del visar kanske inte direkt, men det känns som om de tittar menande och tycker någonting annat.
Jag är INTE en annan människa bara för att jag för tillfället gör någonting annat, och visst är det skönt att kunna sluta tidigare ALLA dagar. Men jag har ju faktiskt också jobbat länge och oregelbundna tider så som vardag och helg - och "hallå" jag har ju ändå varit på jobbet under ett visst antal år...
Jag är evigt tacksam att JAG har fått denna chansen och hoppas självklart på att jag skall lyckas uppfylla alla krav och få stanna ett litet tag till.
=)

Imorgon fyller min far år - "GRATTIS".
Mest troligt blir det en tur till honom imorgon fm.

På söndagen skall jag och mina två fd. studiekamrater/ressällskap ta en lunch på stan - Falkenberg/Varberg.
Det skall bli jättekul att ses igen efter över ett år - hoppas att vi får ihop det bara.

2010-04-14

Känner mig verkligen som en virrpanna på jobbet just NU - det är ett under att U. "faktiskt" står ut med att "lära upp" MIG, (vilket hamnat lite på hennes lott känns det som), *tur för MIG kanske*.
Det är verkligen JÄTTEMYCKET att lära sig... ärligt kan jag ju säga att min fördom, (sedan tidigare - ÄNDRAT NU) var att de på lönekontoret "mest" satt och vände lite papper.
MEN, så är INTE fallet.
Vet inte hur många moment som skall göras vid en NYanställning innan uppgifterna kan användas, (MÅNGA är de iaf.), uträkningar hit och dit, tidsavstämningar som aldrig verkar vara helt felfria osv.

Men det är "superkul" att vara där och förhoppningsvis lär jag mig allt så småningom - lite synd eftersom jag vill fixa ALLT NU!

Eftersom jag slutar tidigare än normalt har jag tom. hunnit med en en timmes promenad i rask takt - vilket är BRA för att vara mig.
Har jag tur så kanske jag sover några fler timmar i natt jämfört med den förra. Då jag vaknade kl. 02.00 och omöjligt kunde somna om - Var det fullmåne måntro?

Nä, skall ta mig ner till familjen och vara lite social framför TV: n.
Antar att O. lär vara trött tidigare på kvällarna nu när han lämnas en timme tidigare.

Kanonväder och O. fångar myror.














Ett av "alla" kattens favvo ställen...

... i sambons garderob.




Sista dagen i "ensam" frihet????

Jaha, då var det dax för min sista lediga måndag då, (antar jag).
Visst har det sina fördelar att vara ledig ALLA helger, och att kunna spendera dem tillsammans med familjen.
Men, det är "faktiskt" ganska skönt att ha en eller ett par dagars "ensam" ledighet i veckan och att då kunna göra precis det som man själv vill - utan att behöva ta hänsyn till någon annan än O.

Jag har redan spolierat lite av dagens planer. Dvs att gå upp tidigt och fixa undan här hemma, fast jag får väl snart ta och rappa på och försöka ta igen lite.
Får se hur O. fixar det hela eftersom han är förkyld och (hes)hostar... Vill INTE vabba imorgon OCH skall INTE det heller, eftersom O har en pappa också, eller i värsta fall en farmor - som är "guld" värd - "Tack"!

Usch vad jag känner mig materialistisk emellanåt, samt att konsumtionen fortfarande spelar roll i mitt liv - jag som ville annorlunda, (tror jag)...
Prylar betyder ju egentligen ingenting - de tappar ju i värde så snart man har införskaffat dem och pengar är ju BARA ett betalningsmedel som underlättar eller försvårar OM man har eller saknar dem. Och aldrig blir man ju nöjd tycks det - är det bara jag som känner så?
"You can't live with them and you can't live without them".

Samtidigt som man alltid vill nå högre höjder!
=)

2010-04-11

Det var denna helgen det - förhoppningsvis "den sista", (när det gäller att arbeta) *smile*.
Imorgon har jag en ledig dag och på tisdag väntar så "nya uppgifter".
Är inte jättenervig ÄNNU - men jag lovar att det KOMMER.
=)

Egentligen vet jag väl inte riktigt vad det är som jag skall pyssla med de kommande dagarna, eftersom jag var helt ur fokus när I. ställde alla kryptiska frågor till mig och i den stunden var jag en helt annan person som fullständigt tappat förmågan att ta in information som kunde vara av värde.

Nu tar jag iaf bara en dag i taget och imorgon hoppas jag på idel strålande solsken och det ser ju lovande ut.
Skall passa på att stöka undan på fm så att resten av dagen kan tillbringas utomhus, *me like*.
Någon som vill komma hit och städa, tvätta, laga mat mm.
=)

2010-04-10

Ännu en arbetsdag har passerat revy... Det är så smidigt att jobba på helgerna, eftersom man slutar tidigare än normalt, (vardagarna).
Idag har det varit alldeles lagom med folk och kunderna har varit riktikt trevliga, *smile*.

Nu är det offentligt "min nya tjänst" OCH det känns som om "alla" har gratulerat till mina nya arbetsuppgifter.
=)

Det känns nästan lite deppigt att morgondagen "faktiskt" är min sista, (för den här gången) när det gäller kassa arbetet - men man vet ju inget om framtiden, *you never know*.

Det skall bli så spännande att få börja bita i någonting nytt - personal administrativa uppgifter känns ju verkligen som en utmaning just nu och jag längtar verkligen efter tisdag, då jag "äntligen" får börja denna nya tjänst - hoppas att det faller väl ut och att "alla" inblandade parter blir nöjda.

=)

Lite av dagens shopping!

















Självklart blev det även ”lite” skor, (både till mig och O.).






Dagens "bästa" EGO inköp.

Jag skulle BARA lämna in min came' ring på lagning OCH det slutade med att jag spontanshoppade en ring från Pandoras kollektion. Priset, *hm* - för mycket för att vara spontanshopping, (men man måste ju "unna" sig).
=)






2010-04-07

Idag slutade jag "tidigt" - jobbade 8.00-17.15, *nice*, (me like) att veta NÄR man kan gå hem och det fortfarande är ljust ute.

Sista Banglainfon är också gjord, idag hade vi två stycken enligt schemat...
Känns ju bra att inte längre ha dem hängande över sig. Det tar ju så onödigt massa tid från annat.

Idag fick jag även "klart" om nya jobbet, *mmmm*. Jag har ju "min" helg nu till helgen och för att slippa ställa till allt för mycket så börjar jag på tisdag i nästa vecka, *hua* lite nervöst... Det skulle visst bli en dags info gällande tjänsteavtal, *?????*.

Men jag ser SÅ fram emot att bara få göra någonting nytt.

Med anledning av detta vick medför det ju en hel del annat också:
Bättre tider,
Inga helger,
MÅSTE införskaffa mer SKOR och KLÄDER.

Resultat - Lite shopping i analkande.
=)

2010-04-05

Annandag påsk - och jag har arbetat...
Om än det var mer folk i butiken än vad jag hade räknat med, en dag som denna.

Dagen har iaf. gått förvånansvärt fort - mest troligt beroende på att gott om kunder har förgyllt min dag.

Borde egentligen förbereda mig på morgondagens redovisning, (Bangladesh resan) - det var ju ett litet tag sedan vi stod på scen och framförde vår resa...
Man vill ju inte verka tankspridd och opåläst, (dåligt ordval).

I övrigt hoppas jag på en "spännande" vecka med lite glada upptåg.
Är ju faktiskt ledig torsdag - fredag och får väl då hitta på någonting kul.

Påsken är snart till ända och den har bjudit på umgänge i "goda" vänners lag, med god mat och dryck.
"Tack" A o K för en god påsklunch och trevligt sällskap - Vi måste träffas oftare!
"Tack" även till J o S för en jättetrevlig kväll tillsammans med ytterligare sällskap OCH som "alltid" jättegod mat!
=)

Nu är det redan kvällen och jag MÅSTE ta tag i mina uppgifter NU!

Oscars födelsedagspresent...

... är NU beställd, (över nätet) - "Tack" sis för sight tips och råd.

Det blev ett Nintendo DS Lite + R4 paket.
Hoppas att den lille gossen nöjer sig med ETT paklet.
=)



Bild från itsajten.com

Långfredsgen - 2010

Jo, visst har dagen varit lång alltid - med betoning pä låååååång.
Det kan ju bero på att jag har jobbat OCH det var "så" mycket folk på jobbet idag.
Men vad annat skulle de göra om de ändå var lediga, (till skillnad från andra då, *ler*)

Känner mig helt off ikväll - så trött så...
Det har ju varit ett par nätter utan någon sammanlänkad god sömn - beronde på än det ena, än det andra, (tankar i natten inför framtiden, telefonsamtal i natten och fullt polis pådrag, sambon som vart ute på krogen och "märks" när han kommer å lägger sig fram på småtimmarna).

Nåväl nu har jag en ledig helg framför mig och den skall minsann njutas av lite lugn och ro tillsammans med vänner eller en å annan eget vald aktivitet, *längtar*.

Skulle behöva läsa på lite gammal skolinfo också - bara uti fall att...
=)

RSS 2.0