GRATTIS O. på 4-års dagen!!!


Dagens planer.

Det ser ut att bli en BRA dag idag - Solen skiner. Dock svajar även träden lite smått utanför min ruta, vilket betyder att vinden "kanske" inte är lika ljum och skön.

Dagen idag bjuder på en hel del borde eller MÅSTEN som jag måste göra nu under mina sista lediga dagar denna veckan.
- Skall in till centrum för att sätta in en födelsedagsannons till lilleman (fyller 4 år på måndag - lilla/STORA killen) i den lokala pressen, (som dock inte är så lokal längre).
- Borde städa ur lillemans garderob, som för övrigt är knökfull med allehanda gammalt/för smått och nytt som slåss om det lilla minimala utrymme som garderoben tillhandahåller.
- Fixa och dona ute i trädgården och köpa en liten växt till pipens (hamstern som dog i söndags och begravdes av L i landet bakom trädgårdsdammen) begravningsplats, för att göra den lite mer speciell.
LEKA eller bara umgås med lilleman för att minska på det ständigt dåliga samvetet.

Får väl se efter dagens slut VAD av detta jag har kommit ihåg att prioritera.
=)

Dagligt.

En "ledig" måndag... och solen skiner - MEN det är attans kallt ute ändå. Har dock tagit lite tid att njuta utomhus, (i lä på terassen) med lite inredningsmagasin som samlats på hög här hemma. Jag har även försökt att vara "lite" duktig i form av städning/tvätt inomhus och ogräsbekämpning utomhus. Fast lilleman tröttnade och ville gå in igen nästan omedelbart. Han tyckte väl att jag var tråkig, och eftersom han mest var i vägen så att jag inte fick så mycket vettigt gjort beslöt vi oss istället för att gå in igen.

Redan igår startade jag med operation ogrässanering här hemma och hann då med flertalet land, klippa träd och buskar, samt flytta ett par växter/buskar. Har man trädgård så finns det ju alltid att göra. MEN jag tar det i "min" takt och känner absolut INTE någon stress eller press vad det gäller det.
Skulle ju som sagt var fortsätta med detta trädgårdsbestyr även idag då jag ändå är ledig, men, men...
I morse hann jag iaf. att rensa upp inne i vårt lusthus och slängde då även ut solstolen, (däckstol). Men inte har det varit så skönt väder ute idag pga. blåst som gjort att man kunnat njuta en stund där inte. =(

Men jag har ju ett par dagar till ledigt och hoppas självklart på att det fina vädret - med både sol och värme skall dyka upp dessa dagar.
=)

Island - here they come.

Så bar det iväg på skolresa då... L's förberedelser inför resan har väl varit minimala, och mitt tjat "Har du packat ner det och det och det"... osv. (som den hönsmamma man är Men INTE vill vara). Tror dock att han fick med sig det nödvändigaste iaf.
Hoppas att det blir en BRA vistelse. Island är ju ett land som de troligtvis inte kommer att besöka fler gånger. Dessvärre ingen stor attraktionskraft för oss turistande semestersvenskar.
Skall följa deras resedagbok.
=)

Nu är det bokat och delvis betalt.


Bild: http://www.stockholmsresor.se/?gclid=CPT7yfLT-pkCFYM_3god6UqEFg

Den 16/5 - 17/5 har vi inbokat en "liten" tripp till huvudstaden för att spana in Brolle i musikalen Buddy Holly, *LIKE a lot* och en vistelse på hotell... Hoppas bara att jag har planerat rätt så att jag verkligen är ledig från jobbet också, *hm*.

Veckan som passerat.

Ja, när jag jobbar blir det inte av att jag bloggar lika mycket - eller tar mig tid att ens sitta framför datorn...

Denna veckan började BRA som befarat blev lilleman sjuk och fick hög feber, och VEM skulle då vabba?
Tack och lov för att lilla farmor finns och kunde rycka in och passa en slö liten kille som mest låg på soffan och sussade. Hon ställde gladerligen upp både på måndagen och tisdagen och i onsdags fick pappa vara hemma, *like*. själv har jag arbetat HELA tiden, (mest för att inte gå miste om min lilla lön som jag skrapar ihop).

Igår fyllde min far år och självklart ringde jag och grattade. MEN eftersom jag arbetat och var riktigt trött och liten förkyld så beslöt vi oss för att skjuta på gratulationsbesöket tills idag och istället åkte vi iväg och veckohandlade. Därefter blev det en liten stund framför TV:n och sedan "tidig" sänggång.

Idag sov vi, (jag o lilleman) riktigt länge. Det blev inget gratulationsbesök idag heller eftersom liten är jättesnorig - med risk att smitta sina små kusiner. Istället har vi mest bara slappat och tagit det allmänt lugnt... Grillat och ätit ute, *mums*.

L har förberett sig inför morgondagen och packat resväskan. Eftersom han och klassen skall iväg till Island på ett vänortsbesök. Håller alla (två) tummarna för en "lyckad" resa.
=)

Påskdagen.

Låg "riktigt" länge i morse - till 10.00 *nice*.
Vi har haft en allmän slapp dag här hemma. Liten är sjuk och OTROLIGT slö, (hög feber - troligtvis en analkande förkylning på G). Det började väl egentligen redan igår (påskafton) då vi efter jobbet åkte iväg till min syster och hennes familj för att träffas och umgås. Sonen var lite slö redan innan, vilket jag tolkade som allmänt trött eftersom det var på kvällen, (då jag hade jobbat till 17.30) efter att jag kommit hem. Han satt hos mig och huttrade och frös, när sambon kläcker ur sig att han har varit LITE "off" HELA dagen, *???????*, och till mig hade han INTE sagt ett smack om detta. I så fall hade det ju varit mer lämpligt att vi stannat hemma... som det blev nu så avslutades kvällen helt abrupt och till på köpet kanske "vi" smittat ner dem och deras minsta bebis, (och ALLA andra med).

Arbeta på påskafton då eller halva påsken förresten - var väl mindre nice... fattar inte vad folk skall ut och handla då. Här kan man snacka om konsumtionshets i STORA mått mätt. I fredags, (långfredagen) var det hur mycket folk som helst och nästan ALLA kassor var bemannade och nog fanns det att göra HELA dagen...
Min sista kund på påskaftonen kom till kassan vid 16, (vilket är detsamma som stängning) med två FULLPACKADE vagnar - och slutsumman landade på över 8000:- Men HALLÅ - en "påskafton". Har man inget bättre för sig, eller vad?

Nu blir det nog ingen mer snö, (vilket jag hade befarat tidigare skulle inträffat i mars eller april), så därför beslöt jag idag att avtäcka trädgårdsmöblerna som stod på terassen och inhandlade även (ännu mera) blommor dithän och till andra platser i hemmet.
Upptäckte till min fasa att dynorna INTE hade legat inpackade i plastsäckar i dynlådan och nu innehöll allehanda mörka fläckar, (mögel, *yerk*). Men slängde ALLA i maskinen och döm av min förvåning när det "faktiskt" gick bort i tvätten, *LIKE*.

Lugn kväll i övrigt och LEDIG imorgon också, *skönt*. Hoppas även då på BRA väder.
=)

Skärtorsdagen.

När jag lämnade liten till förskolan i morse insåg jag till min fasa att jag/vi, (min sambo) hade missat att det var påskfest idag, dvs. barnen skulle "gärna" vara utklädda. Nu är det ju så att liten ibland BARA är på förskolan två dagar i veckan (om jag jobbar helg eller som nu dagar då man "normalt" skulle vara ledig). Jag hade helt missat denna lapp igår eftersom det var fullt med folk i tamburen och jag skulle lämna ett meddelande till en fröken som (såklart) INTE var där, (bara vikarier) och hur uppmärksam är man på morgonen när man stressar...
Sambon hämtar ALLTID lilleman och VISST hade fröknarna meddelat honom, MEN hade han sagt någonting till mig???? Nä, självklart inte. Jag ringde honom på väg till jobbet och han svarade BARA att det är väl inte så noga - Men hallå... vad vet han om det, Hur vår lilla gullunge upplevde det när ALLA andra barn var utklädda. Tur då att fotbollskläderna låg nerpackade i dagisväskan och att jag sagt till lilleman att han kunde ha dem på sig, (favvo kläder) och han hade (faktiskt INTE varit alltför besviken). Men detta tänkte jag på hela vägen till jobbet och hade dåligt mammasamvete.

Har som sagt även avverkat ännu en arbetsdag, (09.00 - 20.30) Så nu är jag något trött. Skall ju även jobba imorgon, (långfredag) 08.00 - 17.

Hann självklart handla en hel drös med bra-att-ha-grejer även idag, (orkar inte räkna upp allt) slutsumman landade på strax under 1000 lappen, *oooops* Snart skall jag dra ner på denna konsumtionshysteri. Men det är ju så mycket som man/JAG behöver.
=)

Ännu en dag till ända.

Dagen började med grått och trist regnväder, (det blev dock bättre på em) vilket gjorde att humöret nog drogs ner en liten aning. Det var ju trots allt min SISTA lediga dag för den här perioden. Framför mig har jag två långa heldagar, (09.00 - tidigast 20.15) + långfredagen och påskafton.

Denna dag hann vi trots allt med en tur in till affären för att inhandla lite middagsmat och en inredningstidning (till) + aftonbladet. Därefter till blomsteraffären för att inhandla någon gul (påskig) växt till TV rums bordet.

Planterade även tre krukor med blomster som inhandlades igår.

När solen väl dök upp fram på em fanns det tid till lite utelek och liten målade med vattenfärg ute på trappen, både papper och stenar fick utstå med hans färgsmyckande.



En tur till simhallen har vi också tagit oss tid till, och till vår stora glädje så var varmvattens bassängen öppen, *like*.

Jag gjorde även en liten visit till solhuset för att bättra på hudtonen något...
=)

Måndag.

Strålande härligt väder, (nästan hela dagen).
Hade planerat en tur till simhallen idag istället för det missade besöket igår. Så kl. 09.00 var planen att vi, (jag och lilleman) skulle hänga på låset. Fick dock en flashback och insåg att det kanske var bäst att kolla upp simhallens öppettider på måndagar. BARA uti-fall-att... Nåväl, till min besvikelse såg jag att de öppnade "först" kl. 14.00. *iiih* det betyder att aktivitetsbassängen, (den varma) INTE skulle vara öppen. Den är OFTAST bara öppen på fm. och kl. 15.30 hade vi ett inbokat möte, (utvecklingssamtal med L) så besöket till simhallen får (troligtvis) bli av imorgon istället.

I övrigt gick vi istället in till centrum och inhandlade en st. (godis) klubba till liten och Allt i hemmet 25 hem, *nice*. Väl hemma avnjöts en liiiiten fika utomhus i det vackra vårvädret... och bäst som vi satt där dök postis upp med ännu ett nr. Allt i hemmet, (det senaste - ute i butik den åttonde) ännu mera *nice*. Ja, jag tog en "provprenumeration" tre nr. för 49:-

Frågade lilleman om det var OK att jag gick in och hämtade min kamera för att ta lite bilder, varpå han svarade bestämt NEJ... så här följer ett "litet" axplock av en något missnöjd lilleman.






Dagen idag.

Planerade att tillbringa fm i den lokala simhallen. Men ack vilken otur vi hade då vi kom dit strax efter nio - det skulle nämligen vara simtävlingar där HELA dagen, och visst så här i efterhand drar jag mig till minnes att jag faktiskt läst en notis om det i lokaltidningen.
Nåväl det blev en "långtur" i bilen istället för att spana in lite hus och trädgårdar lite här och där och mestadels ute på landet.

Väl hemma igen blev det tid för lite mer kaffe och glass, *jammi*.
Har även hängt tvätt, lagt in en ny maskin och strukit upp klädhögarna i källaren, *bravo*.

Äntligen har dimman, (DAMMET enligt lilleman) lättat och en maskin tvätt har hängts UTE, *nice*.
Väntar dock (VILL) på att det skall bli bättre/varmare utomhus så att man/jag kan njuta mer av vädret utomhus.

Annars har vi en relativt lugn söndag här hemma - sambon snickrar upp lite panelskivor i hallen, (JAG skall tapetsera där sedan), lilleman roar sig i sitt rum och L. häckar framför datorn och själv skapar jag lite inspiration från olika inredningsmagasin och andra tidningar, (eller bara får tiden att gå).
=)

LEDIG lördag.

Måste bara börja med att "skryta" om någonting småskaligt: "JAG har varit köpfri i TVÅ dagar"... (bortsett från en travrad till dagens V75 som inhandlades igår - eftersom jag och en kompis turas om att tippa varje vecka, och det nu var MIN tur).
Igår kom även ett paket från H&M som jag hade beställt för en tid sedan - men kläder finns det ju ett visst behov av för några av familjemedlemmarna.

Igår fick vi ett tragiskt meddelande här hemma - L:s farmor fick en hjärtattack och gick hastigt bort. L var INTE hemma just då, (kollade på hockey hos en kompis). Ett hårt slag för honom när jag berättade det eftersom han även förlorat sin pappa i ett tragiskt dödsfall för sex år sedan. "TACK" J. för att du meddelade oss så snabbt. Mitt samvete fick sig en törn eftersom JAG själv varit så dålig på att återupprätta en väl fungerande kontakt dem emellan. Men jag är evigt tacksam att de lyckades komma hit på L:s konfirmation och se hur han hade det/bodde nu.
"Varför skall man alltid vara så efterklok?"

Idag ser det trots allt ut att bli en strålande dag och den skall efter allehanda bestyr inne tas tillvara på utomhus, i det vackra och förhoppningsvis varma vårvädret.
=)

Ännu mera konsumtion.

Idag har jag handlat inte mindre än fyra par jeans, (alla kanske INTE passar), en t-shirt och (ännu) en klocka att ha i arbetet.








RSS 2.0