Lite om dagen.

Eftersom jag har två dagars ledigt, (min så kallade helg - eftersom jag arbetar "hela" helgen) hade jag och lilleman bestämt oss för att åka upp till jobbet och shoppa loss, IGEN.

Vi åkte på fm. och spenderade lite drygt en och en halv timme i butiken och kom ut fyra papp fattigare - men lite gladare.

Väl hemma blev det dax för matlagning - något snabbt OCH enkelt som man vet att lilleman verkligen äter. Alltså pasta med köttbullar och grönsaker. Som han dock tröttnade på att dela, (i vanliga fall brukar han älska att hjälpa till med denna syssla. Wonder why? - Kan bero på att han fått ett gäng "nya" bilar att leka med.

Nåväl, påsarna är sedermera nu uppackade, varav en del av dessa varor skall lämnas i retur då de inte uppfyllde mina förväntningar. Jag tillhör den kategorin av människor som INTE orkar ta mig tid att prova kläder i butiken. Samtidigt som jag kritiskt funderar (hemma) på OM jag "verkligen vill ha dessa saker, eller om det mest var på impuls.

Så vad passar väl då bättre att kolla på TV ikväll - OM inte "lyxfällan", för dem som inte inser värdet av vad man har råd att unna sig.

Förresten imorgon är det Lönedag, (för mig) dvs. nya pengar att spendera. Eller jag kanske skall ta och sätta undan en del denna månad till framtida ev. möjliga 40 års resa till mig (och ev. familjen) till ett soligt och varmt ställe. Då vill det ju till att man kan spara.
Surprice - å andra sidan så har jag ju tid på mig som tur är.

Kan ju även delge att på lördag jobbar jag 06.00 - 15.00 "don't like".

Ledig måndag.

Efter att ha jobbat "hela" helgen + fredagen såg jag ju givetvis fram emot en ledig måndag...

Turligt nog så bjöd denna dag på idel solsken. Vilket omedvetet gör att man känner sig något gladare och det sprudlar lite av allehanda sysslor som man BARA vill hinna med - MEN kanske inte lyckas uppfylla speciellt väl, eller till fullo.

Har iaf. hunnit med att tvätta, lämpa över en bunt inredningsmagasin och barntidningar till en kompis, dock har jag ännu fler som bara väntar på att få fara samma väg - så fort jag tagit mig tid att ögna igenom dem en sista gång.
Det blev en tur till biblioteket för att hämta ut en beställd bok.
Därefter tog vi en omväg om blomsterlandet och inhandlade lite höstblomster som numera pryder ingången.

Eftermiddagen ägnades sålunda utomhus med allehanda omplanteringar, blomster/busk klippning, fika stund och slappande.

Nu följer en slappa kväll i TV:ns tecken - Simon och Thomas inredningsserie och därefter hemmafruarna.
Därefter väntar en morgondag med en ny arbetsvecka.

"Kärlek"



Laddade över bilder från kameran till datorn och fann denna (enligt mig) ljuvliga bild på mina små killar. Den ena busigare än den andra, dock i fotande stund sovandes båda två OCH på ett och samma ställe.

Två nyinskaffade dofter.



Ännu mer dofta gott att fylla (det redan fulla) badrumsskåpet med.
Ännu en av alla mina laster. Men å andra sidan varken röker eller dricker jag OCH har heller inga dyra fritidsaktiviteter.

ooops, VART tog jag vägen?

Mitt dagliga liv och leverne som nära, kära OCH andra kan ta del av verkar ju helt tomt OCH innehållslöst.

Nåväl ännu en dags ledighet från arbetet, som jag och lilleman valde att spendera på bla. min arbetsplats - för att "Shop, shop, shoppa" (senaste uttrycket härhemma när vi VILL spendera våra pengar).
Ja, ja brände 3000 spänn där - ooops (igen). Ja, här håller man verkligen igång konsumtionskarusellen, *hm*.

Därefter blev det en gemensam utelunch tillsammans med sambon. Helt otroligt skönt att slippa laga mat hemma och bara njuta av färdig mat och inte en massa plockande efteråt.

Har även varit hos frissan och klippt mig ännu kortare än sist, *LIKE a lot*.

Gjorde dagens GODA gärning - genom att ge bort mina sista småslantar (2:-) till en tjej/kvinna som parkeringspengar. Snacka om "liten" uppoffring.

Klippningen slutade på 380 spänn. Då frågar jag mig VARFÖR betalar killar/män BARA 350:- Diskriminering eller vad?

Tillökning i familjen.



Ja, VI har fått tillökning i familjen. En liten kattunge som både kan rivas OCH bitas. MEN ack "så" söt, (enligt oss) - En liten Elvis.

Skall jag ta mig tid att blogga lite om mitt alldagliga liv...... ?

Nåväl, TID är väl det jag har "minst" av allt verkar det som.

EGEN "tid" tas ut för att sticka iväg en sväng till bassängen/simhallen i stan och göra 1000 meter, - BÅDE "nyttigt" OCH "avkopplande" + Förhoppningsvis en "snyggare/plattare" mage till beach 2010(?)

Vad har hänt här sedan sist då? ALLT och Ingenting...

Har fixat färdigt hallen nere - blev enligt oss helt ok. Fixat ett sovrum till i källaren, eftersom L. ville flytta ner dit.
Egentligen har det rummet en storlek i samma klass som en fängelsecell. Men det är helt nygjort vad det gäller färg, golv (men värmeslingor) nytt förvaringssystem med plats för datorn (enda vettiga prylen att inneha i ett sovrum enligt honom) OCH en hel del annat. En ny hög säng med plats för klädförvaring under - Smarta lösningar krävs ju eftersom rummet är klaustrofobiskt (enligt mig) litet.

Även O. fick ett "nytt" och "fräscht" sovrum (vårt gamla). Totalrenoverat med nya tapeter, heltäckningsmatta och skitsmart (MYCKET) förvaring med plats för ALLA leksaker. Nu tycker han tom. att städning är "kul" eftersom det går så fort och lätt att städa upp, samtidigt som hans nya rum också är dubbelt så stort som det gamla. Hans gamla rum har istället blivit vårt nya bibliotek/kontor/datarum/sy rum. JA, allt i ett.

En hel del renovering...

På jobbfronten då? Inget nytt i sikte ännu - och from. nästa vecka skall jag börja arbeta heltid - wonder why?
Behovet av pengar är det iaf. INTE.
Har läst om föräldrar som väljer downshifting, (stavas det så?) Visst det skulle ju kanske vara ok. Men jag anser inte att lilleman lider av att jag jobbar heltid, eftersom helgerna (varannan) kan han ju lika gärna spendera med sin pappa. Tidsmässigt är han lika länge/lite på förskolan, vilket betyder 3-4 dagar/vecka, 8.00-16.00 Men visst det dåliga samvetet har man väl oavset hur mycket eller lite som man jobbar.

Såg förresten min förra inlägg å hans 4 års dag - skrämmande bortskämda unge, kanske därför det dåliga samvetskontot är SÅ högt. SKALL bli ändring på det NU.

RSS 2.0