Grattis Grattis!!!!

.....och så firad man vart i morse - INTE. Nä då, sonen vaknade kl. 07.00 och ville upp, så självklart fick man ju pallra sig upp då - så att sambon kunde sova vidare. Sedan fixa frukost till liten, kaffe till övriga och plocka undan och fixa och dona. När sambon väl kom ner blev det ju så klart ett par paket och ett tunnt sångnummer. Jag kräsen..... nä då! Inte alls. Har slutat att ha några större förväntningar på att fylla år - eller har väl aldrig haft. Huvudsaken är att barnen blir firade då de uppskattar det på ett annat sätt. Sen har det ju även varit första advent också - men ack vilken död stad vi bor i. Här fanns ju inte mycket mysigt att spana in..... *suck* och ingen julstämning heller - ingen snö alltså.

Fredag kväll.

Hemma hos oss betyder pizza, (ibland - ikväll iaf.) och "fredagsmys" med smaskigt smågodis/chips eller ostbågar och coca cola framför TV:n - snacka om sunda levnadsvanor, och gissa vem som "bor" i godisskålen då(?) Jo, liten i egen hög person. Som ikväll också lyckats med konsstycket att bita sönder ett dricksglas, han vart nog mest förvånad och lite rädd - men det var ingenting emot vad hans föräldrar blev . Smått panik utbröt här hemma, *hu*.

Idol på TV:n

Ja, det är väl sådär, jag har ju inte följt det programmet så jag har ingen riktig koll på de som är kvar och hur bra de egentligen är... dock har jag utifrån kvällens avsnitt en klar favorit som ligger snäppet före de övriga.... men vad han heter det vet jag dock inte. Men jag är rätt säker på att han lyckas gå vidare.

Äntligen känns arbetet "kul" igen.

Idag har jag nog "offrat" hela dagen till mitt arbete och nog märks det att jag kommit en bra bit på väg också - typ stora delar av metoddelen är klart med undantag för intervjusituationerna och sammanställningen då. + att jag lagt till resultatet från enkäterna, (skall till lite mer text där bara - i förtydligande syfte). Tyvärr hade ju gårdagens informant missat vårt bokade intervju möte så idag bestämde vi en ny tid - torsdag i nästa vecka, *hm*. Men har gjort en grov plan över kommande veckor framöver och håller jag mig bara till den, så skall jag nog lyckas färdigställa arbetet. =)

Fy 17 va jag jobbar bra.

Japp, snart klar - eller INTE. Men man måste ju ta lite rast också fast man jobbar hemma, så lite kaffe nu sitter ju inte helt fel.... =)

Motivation.

Njae, det är väl lite si och så med den för tillfället. Fick en hel del gjort igår och hoppas ju självklart på att nå samma nivå idag - desto mindre pyssel med arbetet till helgen då, *smile*. Tyvärr så missade ju min informant tiden igår - han hade glömt!!!!! Jaja, hoppas bara att han har möjlighet att ställa upp i helgen, annars blir jag ju lite smått nervig, "igen". Ser ännu inget slut med arbetet..... har så jäkla mycket kvar men nån gång.... Idag har jag i allafall möjlighet att sitta "lite" längre då sambon skall hämta från dagis, eftersom jag har en intervju att genomföra i em. och då kan jag ju passa på att skriva in i det sista. =)

Jävla omelett med äggskal.

Ja, finns det nåt värre än en ägg rätt som innehåller äggskal? Sambon hade gjort sig till att fixa kvällsmat - omelett med färska champinjoner.... *jammi*. I min portion låg det dock flera äggskals bitar varav ett hade en diameter på en centimeter. Då jag är smått hysteriskt äcklad av att hitta skal i maten vart jag ju lite små sur, varpå sambon genast började bedyra - men det var väl ingenting, och det var ju inte med mening osv osv.... se så det är väl "bara" att fortsätta äta upp!!!!! Hallå e du "dum" eller????? Det resulterade i att han fick bita i det sura äpplet och äta upp den stora skal biten. *hi hi hi*. Skal e gott gott!!!! =(

Nej, jag hinner "inte" fylla år.

Telefonen ringde och en familjemedlem vill komma hit på besök idag och grattulera... har ju äran att fylla år om ett par dagar, *suck* och jag är alldeles för gammal för att uppskatta att fylla år. Har inte tid till det heller för den delen, mitt uppe i allt skolarbete och liknande. Jaja, det var väl okej då - men det var tvunget vid lunch tid då, eftersom jag har en intervju vid fyra. Nu kan man ju undra hur det kommer att bli i verkligheten(?) =)

SOS familj.

Såg gårdagens avsnitt då jag ändå var nere och käkade min lunch, (rast igen alltså). Fy 17 det kunde vara vår familj, eller kanske inte riktigt. Där fanns ju absolut ingen kärlek alls.... här finns det ju i allafall lite, om än man kan vara dålig på att visa det ibland. Framförallt när det gäller de stora barnen - som inte längre vill bli kramade o pussade på. Sen har vi ju en liten trotsig tonåring här hemma så...... *hu* alltså - så jobbigt det kan kännas ibland. Säkerligen för dennes del också. Men i gårdagens avsnitt märktes ju en markant skillnad på slutet som tur var. Jag led verkligen med den lille bebisen då jag såg vad han fick utstå.... men det känns väl mest då det gäller personer som inte har förmågan och möjligheten att försvara sig antar jag.

Kaffe paus.

Ja, det har jag verkligen förtjänad då jag nu har suttit hukad framför datorn med skolarbetet i nästan en timme.... Tror att jag skall softa framför TV:n och verkligen ladda inför ny motivation till pluggandet!!! =)

Väderomslag.

Tänk igår vart det kallt och "nästan" tendens till att bli snö - trodde jag i allafall... men idag sicken blåsning - grått och trist och ösregn. Visst det blir ju som bekant lite lättare att hålla sig kvar i sängen då, men när man som jag vaknar flera gånger per natt och har svårt att somna om när sambon väl har stigit upp så spelar det ju mindre roll om jag ligger kvar eller ej. Lilleman har för övrigt sovit "hela" natten i sin egen säng, *gör vågen*.... är han stor kille nu? Eller fortfarande mammas lilla plutteluttelutt.... (3 ½ år), och kommer säkert att vara det eftersom han är minst och vår lilla sladdis unge. =)

Back in business.

Jaha, det blev en köttfärspaj till lunch idag, den låg och ropade till mig från frysen..... så jag hade väl inget val. Men faktum är att den vart så stark så det var endast ett par tuggor som hamnade i magen, men jag måste ju tänka på lilla vovven också, så att han också kan få sig en mums bit. Till det hade jag en hel hög med förskrämda champinjoner, och de var i allafall betydligt godare. Mitt i lunchen ringde det en snubbe från Telia, (och jag har egentligen inga fördomar och så....men) jag förstod väl typ vartannat ord av vad han sa. Han bröt på nåt annat språk så... han kallade mig fel namn och jag hörde inte vad han var ute efter från början. Men det visade sig vara nåt om Telias TV paket, och eftersom vi för tillfället har boxer.... så antecknade han bara det och sedan kallade han mig fel namn igen. Jag är ju något less på försäljare som ringer om det ena eller det andra, men fattar man sen inte vad de säger så är det ju ännu värre. Nu menar jag inte att bara för att man bryter på något annat språk så skall man inte få jobb. Nä, så är det INTE, men är man inte helt förstådd i sådana sammanhang är det ju lätt hänt att saker kan bli fel - t ex att en kund kan missuppfatta det hela. *suck*. Ring inte mig igen! Synd att inte Nix gäller i sådana sammanhang.

I'll give up!

ja, för nu i allafall..... måste ta mig nåt att äta - undrar så vad jag kan hitta för smaskigt i min kyl eller frys(?) Faktum är att när man sitter och skriver på sin C-uppsats eller annat viktigt skolarbete med för den delen, så hinner man (eller jag då) inte äta i samma utsträckning som jag borde - kanske skall tillägga att ta mig tid till det. Synd då bara att det är en ökning viktmässigt som jag skulle behöva och ingen minskning. *ler*. Men senare på kvällen kan det ju istället bli så att jag frossar i mig av nåt "mindre" nyttigt då; typ..... ostbågar *jammi*, eller chips, eller nåt annat osunt. Det skulle Anna Skipper se... Förresten skulle hon kunna ta sig an mig och se till att jag får bukt med mitt matintag och framförallt min motion.... som är mer än skrattretande, då motion för mig är detsamma som en tur till och från bilen.

ooops.

Så har två timmar gått, utan att jag fått nåt vettigt gjort - annat än surfa runt i cyberrymden, dricka kaffe, kolla lite på TV. *hm* snacka om att ta tillvara på min "dyrbara" tid, (inte). Nu, bannar jag mig själv och tar nya tag.... *hejja, hejja* =)

Pengar även till jul.

Ja, som student har man ju ingen fet lön att sätta sprätt på, så vida man inte arbetar vid sidan om, eller har en sambo som är villig att försörja en, och jag har varken det ena eller det andra, *ler*. Men var inne och kollade läget (utbetalningar) på CSN, och döm om min förvåning när jag upptäckte att jag skulle få lika mycket/lite penagar även i december *jippi*. Dock kommer de inte förräns den 23 men va 17, bättre sent än aldrig. Så det blir väl till att trängas i julhandeln. Därefter är det ju nästan läge att börja jobba igen - efter allt pluggande, så då blir det ju också en liten förskjutning vad det gäller inkomsten. Men, men allting löser sig. =)

VG på tentan...

Vilket glädjande besked...... samtidigt som det sätter en viss press på min uppsats. Shit nu måste jag ju få VG på uppsatsen, för att kunna få VG på sista terminen - för hur kul är det att bara få ett G på kursen, när tentornas resultat varit VG.

Dagens O.

Utspelar sig i morse kl 08.00 O: mamma, det e morron. mamma: nä, vi ligger en "liten" stund till.... O: men jag "svälter". *ler*, då det är ditt sista den mannen gör i vårt hus. =)

Ja se det snöar, ja se det snöar....

Första snön..... nåväl den omvandlas väl snart till regn, (negativa jag) Men här hos oss är det mer regel än undantag, då snö är sällsynt på västkusten. Tänk va kul om det hade blivit nåt av den och att det hade fått ligga kvar. Ser fram emot att busa runt med liten i snön och mulas och göra snögubbar och lyktor.

Testar...

Gör ett tappert försök att länka till, (enligt mig) skönsång: http://se.youtube.com/watch?v=gvO9f95OuaA

Grå och dyster dag.

IGEN...... Hur många dagar kan det regna på en vecka egentligen? Alldeles för många tycks det. Nåväl det finns större bekymmer än så och jag skall inte gnälla mer om vädret, (idag iaf.)Idag är det bokläsning som står på min agenda - måste ha lite teorier till min uppsats, så vad passar väl då bättre än att ägna sin tid åt lite läsning en dag som denna, *mys pys* (fast inte med någon glassig bok som jag egentligen vill läsa - utan MÅSTE). Sen är det snart helg, "hurra hurra hurra" - skönt att va lite ledig.

Mejlat handledaren igen!!!!

Fattar personen i fråga inte att jag VERKLGEN behöver "hjälp"!!! Men hallå mejlar man någon angående sin uppsats så vill man ju också ha ett svar. Jag mejlade i måndags och.... en... två... tre dagar senare har jag fortfarande inte hört nåt. Så idag mejlade jag igen, *iiiiih* blir så trött. Inte konstigt att jag inte får nåt gjort i mitt arbete när jag inte får den respons jag behöver. F-N man vill ju bara bli klar med detta arbetet så att man kan gå ut i arbetslivet igen med en "liten" merit i bakfickan och desto större studieskulder. Då förväntas det ju att man skall vara godkänd också.

Bränna pengar.

Ja, hur kul kan det vara då? Var inne på banken för att betala sonens (15 år) rest skatt.... *suck* Shit kan de inte vänta tills han blir myndig och själv kan stå för sina insättningar och utbetalningar. Nåväl det var nån bankaffär som hade gått plus och givetvis så kostar ju allt sånt, och inte tänkte hans lilla mamma betala med sina pengar minsann... (snåljåp som man är ibland). Sen betalade jag även av min "lilla" skuld på jobbkortet, hatar egentligen allt vad kreditkort heter, (om kostnaden inte dras direkt från kortet vill säg). Men detta kort är förenat med bonus poäng på varje krona, och sådant måste man ju bara utnyttja. Så snart kan jag åka till jobbet igen och göra nya fynd och investeringar, samtidigt som jag också tjänar pengar, *hi hi hi*.

Sopsortering.

Självklart sorterar mitt hushåll sina sopor, med undantag för stora grabbarnas papperskorgar - där all sköns skit verkar hamna. Nåväl sorterar tidningar, brännbart, glas o metall mm. komposterar och skickar matrester till hunden. Det lilla som hamnar i soptunnan har lett till att vi numera har bytt sopkärl, (tror att det är det minsta vi har). Men nu till mitt lilla problem, eller problem å problem(?) Har soptömning varannan vecka och sist hade vi ett par påsar på botten, vilket resulterade i att vi slängde i vårt tidigare sorterade brännbara i soptunnan - för att fylla upp, *hm*. Snacka om onödig sortering då eller vad? Sambon vill verkligen INTE ha soptömning en gång i månaden, för som han säger; "tänk om vi slänger matrester som luktar". Varpå jag svarar; "men matresterna ger vi ju till hunden". Då försöker han igen; "men när vi får slakt då, skall det ligga och lukta en hel månad?". Men hallå vi får slakt en gång om året!!! Han kanske får älg och rådjurs kött max tre ggr/år, (högt räknat). I värsta fall får man väl frysa ner skiten i en soppåse och sedan plocka upp densamma lagom till soptömningen. Fy f-n vilka "stora" problem vi har i min familj - kanske borde söka hjälp utifrån. För hur normalt är det att skölja av plastpåsar/förpackningar eller som igår falukorvs skinn, *skratt*. Jag låter ju nästan lite sjuk i huudet..... *ler*. Fantastiskt att min familj står ut med mitt tjat om sortering.

.... borde....måste.....ska.

Hann inte alls allt som jag tänkt idag, (heller). Undrar så vad det kunde bero på, *hm*. Nåväl, vilken jäkla tur att jag vart så flitig igår då..... för att inte tala om vad jag kommer att vara imorgon. Då: "imorgon är en annan dag". Eller: "Den tiden, den sorgen", "Den som spar den har sitt roliga kvar". Det var någonting som jag skulle göra idag innan jag skulle hämtat sonen från förskolan - men jag har helt glömt vad????? Fattar inte vad 17 det är med mitt minne ibland, "altzeimer light", eller vad? Med tanke på att jag inte är 40 fyllda, eller ens 39.. 38... eller nåt. Jaja, det var säkert inget viktigt iaf. eller var det de det var? *Funderar o funderar*.

Detta regnande.

Hur mycket kan det regna egentligen? Samtidigt som man kan ställa sig frågan: är det meningen att det bara skall regna på "vissa" platser i landet - typ där JAG bor. När man sitter och arbetar med en C- uppsats är det ju relativt viktigt att komma ut lite också - att andas lite "frisk".. *hm* luft och samla ny energi... och hur fasen gör man det när det envisas med ett konstant regnande utanför... *iiih*. För att inte tala om den snön som sällan når hit ner till västkusten... minns vid ett tillfälle (tror det vart efter nyår) när det började snöa ganska sent här nere... men runt 23.00 låg det iaf ett vitt täcke på marken - så jag pälsade på liten, (då lite mer än 2 ½ år) sedan var vi ute och lekte i snön, *oansvarig mamma* eller vad?

Inne på tredje choklad sorten nu.

Precis hemma från ett seminarie och vart så "sugen" på nåt SMASKIGT. Rotade runt lite bland godiset och fann tre bitar från "min" (*ler*) Marabou chokladkaka, (undra vem som smaskat i sig de övriga?) Därefter fyra st runda Noblesse bitar, och nu även två bitar kex choklad..... till denna smaskiga rätt intas en kopp kaffe. *Yammi*

Lunch.

Det bästa med denna dagen - hittills i allafall. Nåväl vad blev det då? *hm* RESTER..... jaja det skall ju ätas upp det med..... och så slapp jag ju laga nåt också *hi hi hi*. Men skall slänga ihop en köttfärssås eller lasagne i em/kväll så att de övriga också får nåt vettigt i sig. Ja alla utom lilleman då, eftersom han varken gillar det ena eller det andra. Kräsenheten har han "inte" efter sin mamma, eller har han det måntro? Kvällen bjuder i övrigt också på ett föräldrarmöte, (förskolan), *jäsp* vad jobbigt! Att vara social och trevlig, får väl gräva långt inne i mitt inre för att hitta dessa egenskaper, *ler*.

Lekdax.

O: mamma kom, mamma jag vill att du ska komma NU.....

Me a "Festis"


Shopping em.

Ja, direkt efter förskolan bar det iväg till shopping mecka...... Väl hemma ett par timmar senare, ett par tusen kronor fattigare och något besviken. Njae, pengarna är väl ingen fara med eftersom det kostar att göra sina inköp - vissa bra och andra mindre bra impulsköp. Men besviken just för att tanken med resan var att inhandla LEGO i massor och andra julklappar..... *shit* vilket dåligt sortiment det var för tillfället asså..... Får väl vänta ett par veckor och sedan göra en ny resa =)

Med mammas glasögon på nästippen.


Varför har jag inget "glassigt" jobb?

......nä, minsann inte. Här sitter man nu och filar på ännu ett skolarbete - den avslutande C-uppsatsen, *iiiiih*, och med mina mått mätt har jag inte kommit så långt, och det är "bara" två månader kvar..... JOBBA, JOBBA JOBBA! Sen skall jag ut i arbetslivet igen.... *funderar* som..... Artist - nä har varken talang eller utstrålning, *hm* VD på ett stort företag (kan faktiskt se mig själv i den rollen, sitta och vända pappaer och med ett eget kontor *suck* och styra och ställa - inte bara på hemma plan *ler*) - men nä, det e nog inte min grej heller. Nåt mindre glammigt kanske, *tänker* egen företagare hade ju vart kul. Branch??? Med mina ambitioner *skratt* nä, får nog satsa på att vara kvar på mitt gamla jobb tills någon inser mina kvalifikationer och gör det möjligt för mig att byta arbete. Tur då att jag inte vet vad som väntar runt hörnet.

RSS 2.0