Nyårs meny.

Skall strax börja förbereda kvällens lilla nyårs bjudning, hemma hos oss i år.

Menyn består av
Förrätt: "Havets tartar med löjrom"
Huvudrätt: "Fläskfile' (ugnsgratinerad med färska champinjoner) och potatisklyftor"
Efterrätt: "Lime cheesecake"

"Tack" för att Arlaköket finns =)

GOTT NYTT ÅR!

Nyårs promenad.








En av (ALLA) mina "laster".



Ja, jag är en notorisk tdningsprenumerant/lösnummerköpare... när det gäller tidningar inom heminredning, familj, barn osv - Family living, Mama, Vi föräldrar, Hus & hem, Amelia, (you name it).

Jag skulle bara åka till affären för att köpa "kattmat" OCH plötsligt står jag framför tidningshyllan och finner dessa båda nytillskott som jag INTE hade och vips så har jag inhandlat dem UTAN att ens tänka över mitt köp - nåväl, det är ju inte 2010 ännu, (det var väl då som jag skulle börja väga för och emot när det gäller mitt shoppande???).

T som i...

TVÄTTSTUGAN...
TVÄTT...
TVÄTTBERG som skall strykas OCH fixas in på de rätta ställena.

Så duktig har jag vart idag OCH "kul" var det minsann INTE - Det blir ju en del med tanke på att vi är ett par stycken i familjen, (+ en).
Men, nu är det iaf. nästan klart - sista maskinen (tror jag) går för högtryck i källaren. Det blir ju inte mindre tvätt bara för att jag tar en heldag i tvättstugan. Utan nog katten kan man ge sig den på att någon av grabbarna plockar fram en enorm hög skitiga kläder från sina gömmor - precis när det lättat i korgarna för smutstvätt. =(

Brännt över 68000:-

...på jobbkortet i år.
Shit alltså vilken summa - Bara så rätt ut i tomma intet. Eller inte helt fullständigt. Det har ju visserligen gått varmt på ALLA inköp gjorda på jobbet, MEN även när jag köpte... *hm* min kamera... Lite kläder på H&M OCH säkerligen annat smått och gott.
MEN, "över" 68000 spänn - Tänk allt annat man kan få för den summan.
Så jag sade till mig själv att detta skall INTE upprepas OCH "alla" köp/uttag skall hädanefter "noga" redovisas OCH "tänkas över", (före köp).

Det tog denna dagen att fullständigt omkasta ovan sagda, eftersom jag hittade följande köp som var "absolut nödvändiga" OCH till ett BRA pris, (använde iaf. INTE mitt jobbkort - utan mitt VISA).





Ett par sköna skor för 595:- (ord. pris) NU nedsatta med 30%




Flece jacka till O för halva priset (149:-)

Organiserar - foton.

Samlar ALLA foton i rätt mappar på datorn, (efter årtal och månadsvis - datum). Därefter bränner jag dem på skivor... bara-uti-fall-att-någonting-skulle-hända-med-datorn-då-jag-INTE-LÄNGRE-har-någon-back-up.
OCH F*N vad det laggar - var tvungen att starta om datorn.
Kanske läge att köpa en ny - vill ha en ny bärbar, med en "ännu" större skärm *vill, vill, vill*...

Nu är julen över här...

Snön är sedan länge borta - den kom, den sågs OCH den försvann (alldeles för fort).
Det hann endast bli en ny dag och så *vips* var "all" snö som bortblåst och regntunga skyar visade sitt rätta ansikte.

Nåväl, det blev ju ett litet snöbollskrig den tjugoandra iaf. (bättre än ingenting).

Nu får vi väl istället se fram emot lite nyårsfirande här hemma.
Med förhoppningar om ett stundande nytt år OCH positiva överraskningar inför 2010.

Idag tog vi en tur in till centrum - för att mellandagsfynda...
Dock, var endast ett fåtal affärer öppna - typ Intersport, pressbyrån OCH mataffärerna. Så vi åkte vidare till Fynda för att känna pulsen av lite liv och rörelse.
Men, då hade redan shoppinglystnaden lagt sig... Och därmed gjordes inga fynd denna dag. Kanske tur för plånboken det. =)

GOD JUL.

O var snabbast med att öppna "sina" morgonpaket från tomten.






Medan de stora grabbarnas morgonpresenter stod orörda BRA länge.


Dan före dopparedagen.

Panik, panik och en massa STRESS... alltid samma sak år efter år - att man "aldrig" lär sig.
Uppe med tuppen eftersom jag vet att dagen har mycket att erbjuda - tvätta, stryka, handla julmaten, (fast vi inte skall fira någon direkt jul hemma, blir det ändå inhandlat mat i överflöd), handla "sista" (ännu mera frosseri) julklapparna, (som egentligen inte behöver inhandlas eftersom det räcker med råge av de redan inköpta), tippa trav, (jag kan ju bli en lycklig vinnare - och då kunna spendera ännu mera, eller spara/skänka *what ever* - händer mest troligt INTE), köpa lite blomster till ett arrangemang.
Hem och slå in sista paketen, in med skinkan i ugnen, pynta ännu mera, (tomtar, gardiner, dukar och annat stämningshöjande).
Fixa blomstergruppen till syrran - blev (ap)fult... mm mm

Förbereda kvällen som skall spenderas hos svärmor, (lilljul) - MÅSTE hinna bli kvar med ALLT annat!!!
Panik, panik och en massa stress - fast julen skall vara en stund av avkoppling. =)

Kvällen i bilder - snö...












Julklapp från kusin N i Italien - "TACK".








Dagligt.

*LEDIG*.

O. har förmågan att numera vakna riktigt tidigt, *nice*.
Redan kl. 06.00 vaknade han i morse OCH ville självklart stiga upp. Nåväl, vi låg kvar till kl. 06.30 iaf.

Tog en liten (tidig) tripp till jobbet (igen) för att inhandla de ABSOLUT sista julklapparna, OCH det var redan då tillräckligt (enligt mig) med kunder i butiken... Undrar då hur det kommer att vara de övriga dagarna precis innan jul - med tanke på löning och sista inköpen - "tur man är ledig!"

Väl hemma blev det en enklare lunch, (som skulle räcka till många) pasta med kassler/grönsakssås. MEN behagade de "stora" grabbarna (som arbetar) att komma hem över lunchen - nix, inte det OCH den dagen jag råkar äta ute DÅ kommer de minsann hem OCH undrar om det finns nylagad mat!!!

Så har även VI härnere på västkusten fått ett litet vitt puder på marken, ELLER det kom väl redan igår, men ändå. Snacka om julkänsla - får bara hoppas att det håller i sig också. MEN, med den kylan så...
Vi tog en liten kvällspromenad och attans så kallt det var, eller "friskt".

Imorgon är en ny dag, då tar jag nya tag. =)

Julkorten är "äntligen" klara.

Efter allehanda tråkiga göromål, (MÅSTEN) härhemma har jag slått in paket för glatta livet - till den äldre generationen, *suck* och *stön* - nä, skämt å sido.

Därefter startade nästa projekt; "julkorten" - sista minuten som jag ALLTID är ute i när dessa skall skickas, så hade jag i minne att jag inköpt jättefina ängla julkort endast för detta tillfälle.
Utöver de som skulle knåpas ihop egenhändigt av mig...
Nåväl, hittade INTE dessa förb...... kort som jag nu har förlagt någonstans - säkerligen på ett bra gömställe.
Så det blev till att klistra och sålla bort de som inte får kort av oss i år.
Detta pyssel har tagit en hel evighet, *iiiiiih* och jag som har annat som också MÅSTE göras innan morgondagen.
Typ en tur ner till tvättstugan och berget av tvätt som skall strykas/hängas upp/tvättas osv.

För imorgon bitti bär det av till Skåne för lite shopping. =)

Sonens favvo film!


Minnet sviker mig...

Min nygamla kalender, "handen" sviker mig.

ALLT viktigt som "jag" absolut INTE får glömma skrivs ned i en av (alla) mina kalendrar, (fick kalendern eller almenackan här hemma). Då inte någon av dessa finns till hands blir det insidan av handen som får agera anteckningsbok, OCH den har man ju "alltid" med sig. Vilket minimerar risken att glömma någonting "viktigt", (förhoppningsvis).

Så igår (på jobbet) hade jag två viktiga kom-ihåg, som INTE fick glömmas: en anställningsintervju, (gällande volontärarbetet via jobbet) OCH min julklapp som jag hade hämtat ut och lagt i kassan, (för-att-inte-glömma-att-ta-hem).
Döm av min förvåning när jag kört halvvägs hem och inser att julklappen ligger kvar på jobbet.
Ja, nog blev det lite abrupt påkommet med intervjun och annat. Men va 17 hur kunde jag bara glömma - handen är ju inte precis avskuren från resten av kroppen, "allmänt tankspridd".

Snön som försvann.

Har någon sett 1000 tals vita flingor som trillade ner från skyn
Sågs senast i morse på min färd till jobbet.
Vore tacksam om vi här nere i söder, (framsidan av Sverige) får ta del av en vit jul. =)

Snart semester/FP... "LEDIG".

Imorgon skall jag upp och jobba igen, (en ny arbetsvecka tar sin början) fram tom. onsdag och sedan ledig igen i två dagar, (torsdag - fredag) OCH därefter arbete ånyo på lördagen...

Sedan tre veckor OCH en dagars semester, (jul- och nyårs ledigt) *längtar*.
Så nedräkningen kan börja, och med den även julstressen OCH allt som skall hinnas med.

Men å andra sidan så blir det ju en jul oavsett hur långt "jag" hinner.
Hoppas att julen blir vit - med mycket snö och kyla.

Ett nytt sätt att umgås med "hela" familjen.

Njae, det kanske inte är det mest strålande exemplet på en lyckad social framgång...
MEN, vi HELA familjen + S (som är tillfälligt-vet-inte-hur-länge-det-beror-på-boende-hos-oss) spelade WII, (olympic winter games) "bäst av tre olika sporter", OCH Nej, "jag" vann INTE. Men kul var det - så länge det varade. =)

Dagens pippi - (peppar) kaksbak.






6 rätt på travet...

... OCH det gav; 0, nada, "INGENTING" - Va f*n när man för en gångs skull har ett bra resultat, så visar det sig vara värdelöst!!!

Air Bud en höjdare...

OM man tillhör småfolket, (si så där 4+). Förra veckan kollade vi på ett avsnitt som "bara" var textat på svenska OCH lilleman fattade stora delar ändå - det var både tårar och skratt.
Nu sänds det på TV 4+ med svensk översättning OCH det är höga skratt från Oa, (mammas lilla känslokille). =)

Fredagsmyyyyyys....

"Äntligen" fredag...

I morse var det luciafirande på jobbet, (innan arbetsdagen). Men oturligt nog startade de lite senare och det var med smått panik jag insåg stressen innan jag var redo att öppna kassan (9.00-10.00) och var väl ett par minuter sen.

Därefter flöt dagen på i sakta mak, och det var en lugn dag på jobbet... Så jag kollade OM det gick att sluta tidigare OCH döm av min förvåning när det var OK.
Redan strax efter 14.30 stämplade jag ut, och kunde i lugn och ro handla lite (till) julklappar innan det var dax för hemfärd.

Därför har jag nu en lugn (förhoppningsvis) och skön fredags kväll - skulle egentligen jobba till stängning... så - det är bara att tacka och ta emot - känns som om jag vunnit på lotteri. =)

"Fredagsmys"

Söndags kväll....
Sitter och häckar framför TV:n/datorn - har iofs. jobbat idag och är välförtjänt att "bara" sitta och slappa, (enligt mig själv).

Imorgon startar en ny arbetsvecka - dock är jag ledig, *nice*.
Men, något som retar mig är all reklam, (både radio och TV) gällande: Snart är det helg och "allmän" ledighet - eller TV reklamen som sjunger ut om "fredagsmyyyys...
F-N det är ju ett hån mot oss som "måste" arbeta varannan helg, *grrrrr*.
Här kan det bli fredags mys en onsdagskväll om jag har ledigt torsdag - fredag (min helg)

Nåväl, jag har två veckor kvar att jobba innan jag går på jul och nyårs ledigt - längtar. =)

Dagen så långt.

Eftermiddagen har ägnats åt "lite" wii spelande - not surprice...

Var ute en liten vända och skulle powerwalka, samtidigt som lilleman cyklade.
Men det vart så attans kallt och rått - så det blev ju ingen jätte runda precis, eftersom lilleman ständigt klagade.

Ikväll skall vi på en lägenhetsvisning:
http://www.svenskfast.se/Pages/ObjectViewPictures.aspx?objectid=3F4JO4AGSJMB8R8R

Den förra hoppade upp så i pris och enligt mäklaren hade köparen högt till tak... så nu tar sonen/vi nya tag.
Sedan är det ju bra att kolla på många lägenheter för att få reda på vad det är man söker, vill ha respektive inte vill ha.

Vi skall även på en information gällande gymnasieskolans lärlingsplatser osv, (1 ½ timme).
Därefter hoppas jag att vi hinner med en auktionsvisning också innan kl. blir 20.00

Till råga på allt ringde en dam från anticimex och ville boka in ett möte här hemma, (besiktning), *suck* kul att boka upp sig sina "enda" lediga dagar. Å andra sidan när skall man annars hinna????

Tyvärr har jag tappat nästan alla begrepp om tid och rum - kan bero på jobbet. Tur då att jag oftast har min hjärna med mig - i form av kalendern - där förhoppningsvis det mesta antecknas. =)

Nej, jag är "ingen" shopoholic.

Så har julklappshysterin startat även för mig i år... Fattar INTE - det är ju faktiskt tre veckor kvar innan den "magiska" dagen då köphysterin visar sitt rätta ansikte.

"Jag" har iaf. bestämt med sambon att vi INTE skall ge varandra någonting i år. Istället prioriterar vi barnen, mor- och far föräldrar med en liten julgåva.
Istället får vi vår lilla present OM badrum och annat blir fixat här hemma, (kanske ingen kul present - men nödvändig).

Igår började jag iaf. med julklappsinköpen genom att ta en tur till jobbet, (mitt första hem) och inhandlade en del presenter + en hel del massa annat (onödigt/behövande), däribland två nya spel (super mario bros.wii och mario & sonic olympic winter game) OCH ytterligare handkontroller för det nätta priset av 1500:- OCH då var detta INTE någon julklapp.
Kan ju tilläggas att lilleman varken spelar mycket på datorn eller TV spelet, (max någon/ett par - två,tre - ggr. i månaden). Men å andra sidan JAG ville ju ha dessa också - och man måste ju få "unna" sig.

Annars är det mestadels bara LEGO som gäller här hemma - vilket (enligt mig) är en bra och pedagogisk uppfinning som jag även unnar honom, om än det finns "massor" av den varan. Men med tre killar så är det både gammalt och nytt, OCH nog märks det att utvecklingen har gått framåt även på den fronten.








3:ans lucköppning.








RSS 2.0